دادگاه “فرانکو . آ”، افسر سابق ارتش آلمان از ۲۰ مه آغاز شد. اتهام او که قصدش تحریک آلمانی‌ها علیه پناهجویان بود، این است که خود را به عنوان یک پناهجوی سوری جا زد و حملاتی علیه سیاستمداران طراحی کرد.

“فرانکو. آ”، شهروند ۳۲ ساله آلمانی وقتی روز پنجشنبه ۲۰ مه (۳۰ اردیبهشت) وارد دادگاه منطقه‌ای فرانکفورت شد نه تنها تلاش نکرد از دست خبرنگاران خلاص شود بلکه خود داوطلبانه به آن‌ها اطلاعات داد.

او به خبرنگاران گفت: «من هیچ وقت به ضرر کسی طرحی نریختم.» فرانکو تأکید کرد که در دادگاه نکاتی را روشن خواهد کرد و خواهد گفت که یک راست‌گرای افراطی نیست.

اما دادستانی آلمان نظری دیگر دارد. دادستانی فرانکو را متهم می‌کند که با انگیزه‌هایی راست‌گرایانه خود را به عنوان یک پناهجوی سوری جا زده و با طراحی حملاتی علیه سیاستمداران قصد ارتکاب جرمی سنگین را داشته است.

اگر رأی دادگاه عوض نشود “فرانکو . آ” نخستین نظامی ارتش آلمان خواهد بود که به دلیل برنامه‌ریزی عملیاتی تروریستی علیه کشور خودش محکوم می‌شود. با این همه این تازه آغاز راه است و معلوم نیست، نتیجه نهایی چه خواهد بود.

فرانکو متولد شهر اوفن‌باخ ایالت هسن آلمان است، در سوم فوریه سال ۲۰۱۷ در فرودگاه وین با یک سلاح پر گیر افتاده و به طور موقت بازداشت شد. او پیش از بازداشت به دستشویی رفته بود تا سلاحی را که در آن‌جا پنهان کرده بردارد، غافل از آن که نظافت‌چی پیش از او سلاح را پیدا کرده و به پلیس تحویل داده بود. فرانکو سلاح را پیدا نمی‌کند و هم‌زمان زنگ خطر به صدا درمی‌آید.

در آلمان اداره جنایی فدرال این کشور اثر انگشت فرانکو را بررسی می‌کند و با تعجب متوجه می‌شود که یک پناهجوی سوری به نام داود بنیامین همین اثر انگشت را دارد.

و اینجاست که ماجرا روشن می‌شود: این مرد زندگی دوگانه‌ای دارد، از یک سو یک افسر ارتش ‌آلمان در یک گردان آلمانی ـ فرانسوی در الزاس است و از سویی دیگر پناهجویی سوری است و برخوردار از مزایای دولتی.

فرانکو در سال ۲۰۱۶ وقتی در اداره مهاجرت و پناهندگان فدرال آلمان (BAMF) تقاضای پناهندگی داد گفت، مسیحی و سوری است و نامی یهودی دارد و به همین خاطر تحت پیگرد است. این‌گونه است که او از “فرانکو. آ” تبدیل به “داود بنیامین” می‌شود و هیچ کسی هم به این داستان شک نمی‌کند.

ادامه جزئيات

داستان به اینجا ختم نمی‌شود. تحقیقات روشن می‌کند که او در سال ۲۰۱۴ در آکادمی مشهور فرانسوی “سنت ـ سیر” فوق لیسانس گرفته و رساله‌اش را راجع به “اختلاط نژادها” و “انحلال یک ملت” نوشته است.

در ادامه یک کارشناس آلمانی رساله ‌او را “افراطی و نژادپرستانه” و دعوتی برای تغییر وضعیت فعلی در مسیر “خلوص نژادی” تشخیص داده و به همین دلیل او در ارتش اخطار می‌گیرد. با این همه او می‌تواند در ارتش بماند و به کارش به عنوان یک نظامی ادامه دهد.

دادستان‌ها می‌گویند، فرانکو دو قبضه تفنگ و یک قبضه سلاح کمری با هزار فشنگ از ذخایر ارتش را برداشته است. علاوه بر آن او در برلین از خودروهای پارکینگ زیرزمینی متعلق به بنیاد “آنتونیو ـ آمادوی” که علیه نژادپرستی فعالیت می‌کند تصویربرداری کرده است.

بازرسان در تفتیش وسایل فرانکو فهرستی پیدا کرده‌اند که نام آنتا کاهانا، رئیس این بنیاد در آن نوشته شده است. در این فهرست اسامی کلاودیا روت، سیاستمدار حزب سبزهای آلمان و هایکو ماس، وزیر خارجه کنونی آلمان نیز به چشم می‌خورد.

دادستانی آلمان معتقد است که فرانکو قصد قتل این سیاستمداران را داشته و می‌خواسته این کار را به نام داود بنیامین، پناهجوی سوری انجام دهد تا “جامعه را علیه سیاست پناهجوپذیری دولت آلمان تحریک کند”.

متهم انکار می‌کند

“فرانکو . آ” همه این اتهام‌ها را رد می‌کند. او در گفت‌وگو با روزنامه‌های “نویه تسوریشر سایتونگ” و نیویورک تایمز می‌گوید، وانمود کرده که یک پناهجوی سوری است تا توجه‌ها را به ضعف این سیستم جلب کند.

او می‌افزاید، سلاح پنها‌ن‌شده در دستشویی فرودگاه وین را در بوته‌زاری پیدا و سپس پنهانش کرده تا در پرواز بازگشت به آلمان برایش مشکل پیدا نشود.

پرونده “فرانکو . آ” در آلمان واکنش‌های زیادی به همراه داشته است. اورزولا فون در لاین، وزیر دفاع پیشین این کشور از نقصان‌های موجود در ارتش و “ضعف مدیریت در سطوح مختلف” به‌شدت انتقاد کرده است.

  •  این نخستین بار از زمان مرگ فرانکو، دیکتاتور اسپانیا، در سال ۱۹۷۵ و استقرار دمکراسی در این کشور است که اسپانیایی‌ها با حضور یک حزب راست‌گرای افراطی در صحنه سیاسی روبرو می‌شوند. حزب ضد مهاجران ووکس به پارلمانی محلی در این کشور راه پیدا کرده است. ووکس که در سال ۲۰۱۳ تاسیس شد، روز یکشنبه دوم دسامبر در انتخابات محلی استان اندلس حدود ۱۱ درصد آرا را کسب کرد.