واکسیناسیون کودکان در برابر کرونا بحثهای زیادی را در آلمان دامن زده و نظرات درباره آن متفاوت است. اما تولیدکنندگان واکسن بیونتک/فایزر میگویند نتایج آزمایشها و تجربه آمریکا و کانادا بسیار امیدوار کننده است.
سازندگان واکسن کرونای بیونتک/فایزر(BioNTech/Pfizer) با اطمینان میگویند واکسن آنها میتواند کودکان و نوجوانان را از این بیماری محافظت کند. آنها به نتایج آزمایشهای خود و مجوز اضطراری واکسن در آمریکا برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال استناد میکنند.
این نتایج مورد تایید گروهی از دانشمندان نیز قرار گرفته و در ژورنال پزشکی “New England Journal of Medicine” منتشر شده است. پزشکان میگویند عوارض پس از واکسیناسیون برای این گروه سنی عمدتا واکنشهایی جزئی مانند خستگی یا سردرد است. آنها تأكید می كنند كه نتایج مثبت این آزمایشها میتواند تست روی گروه سنی زیر ۱۲ سال و خردسالان را نیز توجیه كند.
کودکان و نوجوانان به طور کلی کمتر از بزرگسالان دچار کرونا میشوند، اما موارد بروز نوع حاد کرونا نیز در آنها مشاهده شده است. این بخصوص در مورد کودکان مبتلا به بیماریهای پیشزمینهای صادق است. علاوه بر این تیم پزشکان بیمارستان کودکان سینسیناتی (اوهایو) میگوید، کودکان و نوجوانان نقش اساسی در گسترش ویروس کرونا دارند و واکسیناسیون آنها برای رسیدن به ایمنی گلهای ضروری است.
واکنش ایمنی بدن کودکان به واکسن بهتر از بزرگسالان بوده است
پژوهشگران دادههای مربوط به ۲۲۶۰ نوجوان بین ۱۲ تا ۱۵ سال را ارزیابی کردهاند. آنها دو دوز واکسن بیونتک/فایزر واقعی را به ۱۱۳۱ نفر و دوز غیرواقعی یا دارونما را به ۱۱۲۹ تن دیگر تزریق کردهاند. فاصله دوز اول و دوم در هر دو گروه سه هفته بوده است.
به گفته این محققان تأثیر ایمنی واکسیناسیون بیونتک/فایزر در مقایسه با گروهی که به آنها دارونما تزریق شده، ۱۰۰ درصد بوده و در گروه اول هیچ مورد ابتلا به کرونا مشاهده نشده است. آزمایشها همچنین نشان داده که واکسیناسیون ایمنی پایدار ایجاد می کند و حتی در این گروه سنی، پاسخی بهتر از گروه ۱۶ تا ۲۵ سال را داده است.
آژانس دارویی اروپا EMA روز جمعه ۲۸ مه در این باره تصمیمگیری میکند و احتمال میرود که مجوز واکسن به زودی صادر شود. سازمان غذا و داروی ایالات متحده FDA نیز مجوز اضطراری این واکسن را برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال تمدید کرده است.
در آلمان نظرات متفاوتی درباره واکسیناسیون کودکان و نوجوانان در برابر کرونا وجود دارد. کمیسیون دائمی واکسیناسیون (STIKO) اعلام کرده است که حتی در صورت تأیید واکسن از سوی آژانس دارویی اروپا نیز رهنمودی عمومی برای واکسیانسیون کودکان نخواهد داد. نگرانی برخی از متخصصان این است که اطلاعات مربوط به عوارض جانبی احتمالی واکسیناسیون کودکان هنوز کافی نباشد.