ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به تعطیلات نیمه خرداد سفرهای بین استانی را برای پنج روز ممنوع اعلام کرد. این ممنوعیت شامل تمام مناطق بدون توجه به رنگبندی کرونایی آنها در نظر گرفته شده است.
در آمار رسمی وزارت بهداشت تمام شاخصهای مهم کرونایی با نوسانهای اندکی روندی نزولی دارد اما درباره تغییر این وضعیت با توجه به تعطیلات میانه خرداد ماه و آغاز مبارزات انتخاباتی نگرانیهایی وجود دارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد در نشست شنبه هشتم خرداد ماه این ستاد ممنوعیت سفرهای بیناستانی از ظهر چهارشنبه ۱۲ خرداد تا ظهر ۱۷ خرداد تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علیرضا رئیسی میگوید این ممنوعیت برای تمام استانها و بدون توجه به رنگبندی کرونایی شهرها در نظر گرفته شده است.
جریمه یک میلیون تومانی برای مناطق قرمز
مطابق مصوبه ستاد ملی قرار است کسانی که در این مدت بین شهرهای قرمز تردد میکنند یک میلیون تومان و آنهایی که بین شهرهای نارنجی و زرد سفر میکنند ۵۰۰ هزار تومان جریمه شوند.
تا روز پنجشنبه فقط سه شهر ایران در وضعیت قرمز (با خطر بسیار زیاد) قرار داشتند و اکنون ۱۳ شهر در این وضعیت هستند. بر پایه نقشه رنگبندی کرونایی که خبرگزاری ایرنا منتشر کرد اغلب شهرهای قرمز در جنوب و شرق ایران قرار دارند.
کاهش شهرهای قرمز از ۳۰۱ به ۱۳ شهر
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت روز شنبه اعلام کرد در حال حاضر ۲۱۴ شهر در وضعیت قرمز و ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
موج چهارم پاندمی کرونا در ایران از ابتدای سال جدید آغاز شد. اول فروردین ۱۲ شهر در وضعیت قرمز قرار داشتند و تعداد شهرهای در این وضعیت در روز آخر این ماه به ۳۰۱ شهر رسید.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
مطابق آمار وزارت بهداشت در شبانهروز گذشته هفت هزار و ۱۰۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در ایران شناسایی شده و ۱۷۳ نفر از مبتلایان به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
موارد بستری در ۲۴ ساعت گذشته اندکی بیش از هزار نفر بوده و تعداد بیماران مبتلا به کووید۱۹ که در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارند حدود چهار هزار و ۳۰۰ نفر گزارش شده است.
در هفته اول اردیبهشت موارد بستری روزانه همواره بیش از سه هزار نفر بود و این تعداد در برخی روزها به بیش از سه هزار و ۶۰۰ نفر هم رسید.
زنگ خطر در برخی شهرهای پنج استان
در روزهای گذشته روند ابتلای جدید فقط در تعداد کمی از شهرها افزایشی بوده است. علیرضا رئیسی در این باره گفت: «در استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه و هرمزگان موارد ابتلا در برخی شهرها دارد افزایش مییابد. این موضوع زنگ خطر و هشداری است که باید به آن دقت شود.»
رئیس دولت دوازدهم، حسن روحانی در نشست روز شنبه ستاد ملی گفت مطابق گزارشها میانگین عمومی رعایت دستورالعملهای بهداشتی حدود ۶۷ درصد است که رقم قابل قبولی نیست و اگر رعایت پروتکلها در جامعه به ۸۰ تا ۹۰ درصد نرسد خطر مواجه شدن با موج جدید پاندمی و مشکلات ناشی از آن بیشتر خواهد بود.
کنایه روحانی به مشارکت اندک در انتخابات
به گزارش خبرگزاری ایرنا روحانی درباره انتخابات گفت: «مسئله دیگری که وجود دارد این است که قبلا خیلی نگران ایام تبلیغات نامزدهای انتخابات بودیم و بعد از اینکه افراد و لیستها مشخص شد یکمقدار نگرانیها کمتر شده است و ما شرایط بهتری را شاهد خواهیم بود.»
ظاهرا کنایه روحانی به عدم احراز صلاحیت بسیاری از کسانی مربوط میشود که گمان میرود پیامد آن یک انتخابات غیررقابتی با مشارکت حداقلی باشد.
بسیاری از منتقدان معتقدند با توجه به ترکیب هفت نفری که برای شرکت در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تائید صلاحیت شدهاند، پیشاپیش انتخاب ابراهیم رئیسی، منصوب علی خامنهای در ریاست قوه قضائیه قطعی به نظر میرسد و این مسئله بیشتر به “انتصابات” شبیه است.