در هند از روز شنبه (۱۶ ژانویه) کمپین عظیمی برای واکسیناسیون سراسری ضد کرونا در این کشور آغاز شده است. قرار است تا تابستان سال جاری صدها میلیون نفر واکسن کرونا دریافت کنند. هند بیش از ۳ . ۱ میلیارد نفر جمعیت دارد.

در بزرگ‌ترین کمپین تزریق واکسن کرونا در هند که روز شنبه ۲۷ دی ماه (۱۶ ژانویه) آغاز شده است، دو واکسن به کار گرفته می‌شود.

این دو محصول عبارتند از واکسن “کویشیلد” که شرکت بریتانیایی‌سوئدی آسترازنکا (Astrazeneca) آن را تولید کرده و واکسن کوواکسین که ساخته شرکت داروسازی هندی بهارات بایوتک (Bharat Biotech) است.

واکسن کویشیلد در بریتانیا در روند واکسیناسیون شهروندان این کشور مورد استفاده قرار گرفته و نگهداری آن برخلاف واکسن بیون‌تک فایزر در دمای بالاتر هم ممکن است. ۵۰ میلیون دوز از این واکسن در خود هند تولید شده و آماده بهره‌برداری است.

تا کنون میلیون‌ها دوز از این دو واکسن تولیدی به نقاط گوناگون هند ارسال شده و قرار است تا پایان این طرح عظیم بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت هند برای مقابله با ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ واکسینه شوند.

Indien | COVID-19 | Coronavirus | Impfstoff

در نخستین فاز این کمپین عظیم قرار است تا پایان ماه ژوئیه سال جاری میلادی مجموعا ۳۰۰ میلیون نفر واکسینه شوند.

فرایند واکسیناسیون کرونا نخست شامل حال ۳۰ میلیون فرد شاغل در عرصه بهداشت و درمان در هند خواهد شد.

سپس ۲۷۰ میلیون نفر از شهروندان این کشور که بالای ۵۰ سال سن دارند یا بیماری‌های مزمن با شرایط زمینه‌ای خطرناک دارند، واکسینه خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه حدود ۱۵۰ هزار امدادگر برای اجرای این کمپین عظیم آموزش و دوره دیده‌اند.

دولت هند اعلام کرده که واکسیناسیون شهروندان این کشور رایگان خواهد بود و همه آنها واکسینه خواهند شد؛ برنامه‌ای که اجرای آن با توجه به جمعیت ۳/۱ میلیارد نفری هند از لحاظ تجهیزات نیز چالشی بزرگ محسوب می‌شود.

هند پس از ایالات متحده آمریکا دومین کشور جهان با بالاترین آمارهای کرونا است. تا کنون نزدیک به ۱۰ میلیون و ۵۴۴ هزار نفر در هند به ویروس کرونا مبتلا شده‌ و بیش از ۱۵۲ هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

  • آژانس دارویی اروپا (EMA) سلامت واکسن فایزر – بیون‌تک را تایید و بدین ترتیب راه را برای واکسنیه کردن شهروندان اروپایی باز کرده است.