پس از آنکه بامداد سهشنبه ۱۸ خرداد، زمینلرزهای به بزرگی ۴.۲ تبریز را لرزاند خبرها حاکی است این زمینلرزه و پسلرزههای آن خسارت جانی در پی نداشته است.
بنابر گزارشها، این زمینلرزه در ساعت ۰۳:۱۳:۵۹ در عمق هشت کیلومتر زمین اتفاق افتاده و محل وقوع آن در ۱۷ کیلومتری تبریز، ۱۹ کیلومتری صوفیان و ۲۱ کیلومتری سردرود رخ داده است.
محمدباقر هنربر، مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی، در این مورد به خبرگزاری مهر گفته است که از ساعات اولیه وقوع زلزله در تبریز، تیمهای ارزیابی اعزام شده و تاکنون خسارتهای جانی و مالی گزارش نشده است.
فرزاد رحمانی، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز به خبرنگاران گفته است که تاکنون هیچ خسارت جانی گزارش نشده است.
تبریز محل تلاقی ۲ گسل فعال است که در محدوده شهر به هم رسیدهاند. این موضوع باعث شدهاست که در گذشته این شهر با زمینلرزههای مرگباری مواجه شود.
در موارد ثبتشده در تاریخ، تاکنون ۱۲ زلزله مهم در تبریز رخ داده است که ۵ مورد آن ویرانگر بوده است. این زمینلرزهها در سالهای ۱۴۰۲، ۱۶۴۱، ۱۷۲۱، ۱۷۲۹ و ۱۷۸۰ به این شهر آسیبهای زیادی وارد کردند. در این میان زلزله ۱۷۸۰ از همه سهمگینتر بود به طوری که این شهر کاملاً ویران شد.
در ایران برخلاف کشورهای پیشرفته اکثر ساختمانها با رعایت نکات مهندسی ضد زمینلرزه ساخته نمیشوند.