مقامات امنیتی و ارتش عراق گفتند که شامگاه چهارشنبه ۱۹ خرداد دو پایگاه نظامی عراق که میزبان نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده و پیمانکاران خارجی هستند، هدف حملات راکتی قرار گرفتند.

ابتدا دست کم سه راکت به پایگاه هوایی «بلد» در شمال بغداد که محل استقرار پیمانکاران آمریکایی است، اصابت کرد. گزارش‌ها حاکی است که دو راکت از این راکت‌ها در نزدیکی محل اقامت پیمانکاران خارجی فرود آمد.

به گفته دو مقام امنیتی عراقی٬ ساعاتی بعد٬ حداقل یک راکت نزدیک یک پایگاه نظامی در کنار فرودگاه بین المللی بغداد اصابت کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، هنوز مشخص نیست این انفجار نتیجه حمله پهپادی بود یا این که یک راکت به این پایگاه اصابت کرده است.

اما یک مقام دیگر عراقی که خواست نامش فاش نشود نیز گفته است، صدا دو انفجار در پایگاه نظامی در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد شنیده است.

طبق این گزارش، شواهد برجای مانده از این انفجار نشان می‌دهد که احتمالا این یک حمله پهپادی بوده است.

خبرگزاری فرانسه به نقل یک مقام امنیتی عراق نوشته است که پنج راکت به پایگاه هوایی «بلد» اصابت کرده است.

این مقام عراق تصریح کرده است٬ این حملات تلفات و خساراتی در پی نداشته است.

شرکت آمریکایی «سالی پورت» در پایگاه «بلد» کار سرویس دهی به جنگنده‌های «اف ۱۶» نیروی هوایی عراق را به عهده دارد. این پایگاه بارها هدف شلیک راکت قرار گرفته است.

شرکت آمریکایی لاکهید مارتین نیز در این پایگاه فعالیت می‌کرد، اما ماه گذشته به دلیل نگرانی در مورد ایمنی پرسنل، تمامی کارکنان خود را از این پایگاه خارج کرد.

پیش از این در حملات به پایگاه بلد دست کم سه پیمانکار خارجی و یک پیمانکار عراقی زخمی شدند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است ولی مقام‌های عراقی می‌گویند گروه‌های مسلح مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در گذشته مسئولیت حملات مشابه را به عهده گرفته بودند.

نیویورک تایمز هفته گذشته در گزارشی نوشت نیروهای آمریکایی حاضر در عراق با تهدید فزاینده شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران مواجه‌اند که قادرند در حملات خود از فناوری سلاح‌های پیشرفته و پیچیده از جمله پهپادهای مسلح استفاده کنند.

مقام‌های آمریکایی به نیویورک تایمز گفته بودند، دست کم در دو ماه گذشته سه بار این شبه نظامیان با استفاده از پهپادهای کوچک پر از مواد منفجره و در اواخر شب به پایگاه‌های عراقی از جمله پایگاه‌های مورد استفاده سی‌آی‌ای و واحدهای عملیات ویژه آمریکا حمله کرده‌اند.

نیویورک تایمز نوشته همچنین نوشته بود، ایران که طی سال‌های اخیر و به دنبال تحریم‌های گسترده مالی آمریکا به شدت تضعیف شده است، از نیروهای نیابتی خود در عراق برای تحت فشار قرار دادن آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام و لغو این تحریم‌ها استفاده می‌کند.

رویترز نیز در اردیبهشت ماه در گزارشی نوشته بود، ایران در راهبرد خود در عراق دست به تغییری تاکتیکی زده است و اکنون به جای اتکا به گرو‌ه‌های بزرگ شبه نظامی شیعه، پیکارجویان زبده و وفادار را در گروه‌های کوچک سازماندهی کرده است.