مدیر مسئول روزنامه کیهان از نامزدهای اصول‌گرا خواست به نفع نفر پنجم کنار بروند. او تلویحا خواستار تبلیغ برای “ابراهیم رئیسی” شد. او برای توجیه این خواست خود از علی، امام اول شیعیان و روح‌الله خمینی مثال آورده است.

پنج روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری حسین شریعتمداری در «یادداشت روز» خود در روزنامه کیهان موضع‌گیری عبدالناصر همتی، یکی از هفت نامزد مورد تایید شورای نگهبان را دستمایه قرار داد و از چهار نامزد أصول‌گرا که به گفته او شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند خواست، از شرکت در «رقابت انتخاباتی» خودداری کنند.

همتی در نخستین دور مناظره تلویزیونی نامزدها گفته بود، از پنج نامزد اصول‌گرا تنها یکی «نامزد واقعی» است و مابقی «پوششی» هستند.

او در این راستا تاکید کرده بود، اگر چنین نیست، از هم‌اکنون سوگند یاد کنند که هیچکدام به نفع دیگری کنار نخواهند رفت.

به اعتقاد نماینده خامنه‌ای در روزنامه کیهان، اظهارات همتی «فرمول و طرح مورد نظر مجموعه جبهه اصلاحات، کارگزاران و دولت تدبیر و امید برای شکستن آرا در طیف نامزدهای انقلاب و نهایتاً ناکامی این جبهه در انتخابات پیش‌روی و یا دست‌کم، پیروزی با آرای حد‌اقلی تلقی کرد.»

مثال از امام علی و خمینی

شریعتمداری در یادداشت خود تصریح کرده است که به هر حال یک نفر از صندوق‌های رای بیرون خواهد آمد، به همین دلیل خودداری چهار نامزد باقیمانده از کناره‌گیری به نفع شخص برنده «خطای بزرگی است که دود آن به چشم جبهه انقلاب می‌رود و می‌توان این خطا را با توجه به دامنه اثر نا‌مطلوب و خسارت‌آفرینی که درپی دارد، گناهی نا‌بخشودنی دانست».

او برای توجیه کناره‌گیری چهار نامزدی که همتی آنها را «پوششی» خوانده، از امام اول شیعیان و همچنین بنیا‌ن‌گذار جمهوری اسلامی مثال آورده است.

مدیر روزنامه کیهان به نقل از خمینی نوشته است:‌ «تصمیم‌ها و برنامه‌های یک انسان وارسته و خدا‌جوی با تغییر شرایط و مناسبات، تغییر می‌کند و در هر مقطع زمانی با توجه به شرایط زمان و مسائل و مقتضیات تازه‌ای که پدید آمده است، قابل تغییر و تجدیدنظر است.»

«نظرسنجی‌ها و مشاهدات میدانی»

حسین شریعتمداری در راستای پیشنهاد خود به «نظرسنجی‌ها و مشاهدات میدانی» ارجاع داده است که «از طریق آنها به وضوح می‌توان دید»، کدامیک از پنج نامزد مورد تایید او «از رای و اقبال بیشتری برخوردار است».

بر اساس ده دور نظرسنجی ایسپا اکثریت شهروندان ایرانی مصمم هستند، در انتخابات شرکت نکنند و بیشتر افرادی که مایل به شرکت در انتخابات هستند، گفته‌اند که به رئیسی رای خواهند داد.

به گواه برخی ویدئوهایی هم که در روزهای اخیر در فضای مجازی منتشر شده، اصول‌گرایان بیش از دیگر نامزدهای این طیف از رئیسی حمابت خواهند کرد.

اما امیرحسین قاضی زاده هاشمی، یکی از نامزدهای اصول‌گرا ضمن مخالفت با پیشنهاد شریعتمداری روز یکشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «بر اساس وظیفه شرعی و با تکیه بر اعتماد مردم و توجه به مطالبات و لطف گسترده هموطنان که پس از مناظره‌ها شاهد هستیم، به لطف الهی تا آخر انتخابات در صحنه خواهم بود.»

  • ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه و قاضی احکام اعدام در دادگاه‌های تابستان ۶۷ دومین خیز برای رفتن به پاستور را برداشته است. او در انتخابات دوره قبل رقیب روحانی بود و ۱۷ میلیون رای آورد. خبرگزاری فارس پیشاپیش با انتشار تصویری ترکیبی از هفت نامزد، به استقبال ریاست جمهوری رئیسی رفت؛ پوستری که عکس رئیسی متمایزتر و بزرگتر از سایرین است.