هیات بین المللی صلح و آزادی که اعضایش از اربیل اخراج شده بودند با انتشار بیانیه ای خواهان عقب نشینی فوری ترکیه از خاک کردستان شد.

هیات بین المللی صلح و آزادی پس از اخراج اعضای این هیات از اربیل گفت: «اشغالگری ارتش ترکیه نقض آشکار قوانین بین المللی و بی تردید امری ناپذیرفتنی است.»

بنابر گزارش آژانس خبری بین النهرین، هیات بین المللی صلح و آزادی با انتشار بیانیه ای کتبی اعلام کرد که «سیاستمداران، دانشگاهیان، فعالان حقوق بشر، اعضای سندیکاها، روزنامه نگاران، فعالان حقوق زنان و بوم شناسان از بیش از 14 کشور جهان دور هم جمع شده اند تا به جنگ و ویرانی پایان دهند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما با 150 نفر می خواستیم برای ایجاد گفتگو بین بازیگران سیاسی مختلف کُرد با همه احزاب سیاسی و نهادهای مدنی دیدار و گفتگو کنیم. اشغالگری ارتش ترکیه نقض آشکار قوانین بین المللی است و بی تردید ناپذیرفتنی است. این که دولت های جامعه بین المللی درباره این موضوع سکوت و سکون اختیار کرده اند و ترکیه نیز مصرانه هیچ اقدامی برای انطباق با جامعه بین الملل انجام نداده، جای بسی تاسف است. 

دولت اقلیم کردستان مانع هر گونه برقراری گفتگو با بازیگران اقلیم کردستان که اغلب اکتورهای سیاسی بودند شد. نهادهایی که قصد دیدار و گفتگو با آنها را داشتیم ترسیده و از دیدار با ما منصرف شدند. بیشتر اعضای هیات نتوانستند به کردستان بیایند. تا این لحظه 25 نفر از کشور اخراج شده اند یا در حال اخراج شدن از کشور هستند. از دیگر سو در فرودگاه دوسلدورف آلمان از رفتن 27 نفر به کردستان جلوگیری به عمل آمد.

این ممانعت ها و اخراج ها هیچ مبنای قانونی ندارد. این ستم دلیل موجهی ندارد. ما برای اعلام همبستگی با مردم کُرد و همه گروه های قومی و مذهبی کردستان اینجا هستیم. 

ما انترناسیونالیت هستیم و نماینده هیچ یک از احزاب کرد یا جنبش خاصی نیستیم. ما با استعمار کردستان توسط کشورهای خارجی مخالفیم. ما به اینجا نیامده ایم تا با هیچ حزب کردی مخالفت کنیم، بلکه این دیدار درباره تجاوزهای دولت ترکیه علیه مردم محلی و مناطق کردنشین و اکوسیستم آنها است. این وضع یک تله است؛ ممکن است که باعث ایجاد مشکلاتی در بین کردها شود که نتیجه اش درگیری مسلحانه است، و صلح و آینده خاورمیانه را به خطر بیاندازد.

خواست فوری ما هشدار به همه کردها درباره این مسئله، ایجاد و تضمین تداوم گفتگو بین آنها است.

همه اعضای هیات که در هر کدام از فرودگاه ها بازداشت یا اخراج شده اند باید فورا آزاد شده و به بقیه اعضای هیات بپیوندند.

همه بازیگران سیاسی کُرد باید به گفتگو با یکدیگر بازگردند.

ما از همه نهاد های سیاسی بشردوستانه و سازمان های بین المللی می خواهیم که از یک راه حل صلح آمیز حمایت کنند. ارتش ترکیه باید فورا از کل منطقه عقب نشینی کند.»

لازم به ذکر است تعداد زیادی از روزنامه نگاران و فعالان سیاسی کرد اهل ترکیه که در تبعید اجباری به سر می برند در بین اعضای هیات بین المللی صلح و آزادی حضور دارند.