مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنانی که روز چهارشنبه، ۲۶ خرداد، منتشر شد می‌گوید که روند احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران باید منتظر تشکیل دولت جدید در ایران بماند.

رافائل گروسی این مطلب را در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «لا رپوبلیکا» گفته و افزوده است که «توافق، مورد نیاز اراده سیاسی همه طرف‌ها است.»

آقای گروسی در پاسخ به پرسشی دربارهٔ این‌که گفت‌وگوهای احیای برجام در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: «همه می‌دانند که در این مرحله، باید منتظر دولت جدید ایران بود.»

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران قرار است روز جمعه ۲۸ خرداد برگزار شود و انتظار می‌رود رئیس‌جمهور جدید ایران تا حدود دو ماه دیگر کابینه خود را معرفی کند.

در حالی که انتخابات هنوز برگزار نشده، بسیاری از تحلیل‌گران بر این عقیده‌اند که این بار قدرت به دست اصولگرایان تندرو و در راس آنها ابراهیم رئیسی خواهد افتاد.

دور ششم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای روز شنبه در وین بین ایران و قدرت‌های جهانی از سر گرفته شد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ مشارکت مستقیمی در مذاکرات ندارد، اما از این نهاد خواسته شده تا بررسی و بازرسی‌های خود را در ایران ادامه دهد.

آقای گروسی در مصاحبه با روزنامه «لا رپوبلیکا» گفت: «بحث‌هایی که هفته‌ها در جریان بوده با سؤالات فنی بسیار پیچیده و ظریفی سرو کار داشته است، اما آنچه مورد نیاز است، اراده سیاسی طرف‌ها است.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در هفته‌های اخیر بارها گفته بود که «مسائل اصلی برجام با آمریکا حل‌وفصل شده است» و دستیابی به «توافق» در این مذاکرات «نزدیک است»، اما آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در واکنش به این سخنان او گفته است که «چنین اظهاراتی برای ما خبر جدیدی است.»

در حال حاضر نحوه احیای کامل برجام به یک موضوع مناقشه‌برانگیز بین ایران و آمریکا تبدیل شده است. مقامات دولت جدید بایدن می‌گویند ایران به اجرای کامل برجام متعهد نیست و برای احیای این توافق باید به تعهدات هسته‌ای خود بازگردد.

دولت ایران در مقابل اعلام کرده است که آمریکا باید پیش از بازگشت به برجام، تحریم‌ها را به طور کامل لغو کند.

علاوه بر این، موضوع فاصله ایران تا دستیابی به مواد لازم برای تولید سلاح هسته‌‌ای که به گفته کارشناسان ماه به ماه کمتر شده نیز به یک موضوع حساس تبدیل شده است.

حسن روحانی مسئله احیای برجام را از اولویت‌های دستورکار دولت خود برشمرده بود و همواره از «کارشکنی» جناح‌هایی در داخل برای رسیدن به این هدف شکایت داشته است.