سرویس کردستان – نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: زجرآورترین و شرم آورترین مسئله ای که امروز گریبان مسئولان را گرفته، کولبری زنان کُرد است که واقعاً جای تأسف دارد.
به گزارش کُرد پرس، احمد امیرآبادی فراهانی سه شنبه شب در دفتر این خبرگزاری در سنندج حضور پیدا کرد و در خصوص مسائل مختلف و همچنین حمایت از آقای رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پاسخگوی سوالات بود که مشروح آن را در ادامه می خوانید.
کُرد پرس: همانطور که مستحضر هستید 3 روز تا انتخابات ریاست جمهوری زمان باقیست. تحلیل شما از روند پیش رو و آرایش نهایی نامزدها چیست و به نظرتان شور انتخاباتی در کف جامعه ایجاد شده است یا خیر؟
امیرآبادی فراهانی: اصلاح طلبان در این دوره از انتخابات که با دو نامزد در صحنه حضور یافته اند، احتمالا یک نفرشان که به احتمال زیاد آقای مهرعلیزاده است به نفع آقای همتی کنار برود و از آنجایی که تا این لحظه شورای اصلاح طلبان نیز از آقای همتی حمایتی نکرده اند، شانس کمی برای رأی آوردن دارند.
هر چند که اصلاح طلبان دوست دارند به هر قیمتی که شده در درون صحنه و در درون شبکه دولت بمانند، اما اگر کوتاه نیایند در این دوره از انتخابات با توجه به فضای داخل کشور و روابط بین المللی که ایجاد کرده اند، قطعه از دید مردم اقبالی نداشته و حتی مورد نفرت قرار خواهند گرفت و این مسئله ممکن است تا حدودی کاهش مشارکت را نیز به دنبال داشته باشد.
مسئله دیگری که ممکن است میزان مشارکت در انتخابات را با چالش مواجه و دچار ریزش مخاطب کند، کرونا است چرا که عده زیادی شاید بیش از یک سال است که خود را دور از جامعه دیده و اکنون نیز در این شرایط حساس حاضر نیستند باز هم از خانه هایشان خارج شوند.
از طرف دیگر اصولگرایان با توجه به عملکرد ضعیف دولت روحانی که یک دولت بسیار ناکارآمد بود، وضعیت بهتری دارند و فضا برای حضور این نامزدها در عرصه ریاست جمهوری مناسب تر است و استقبال مردم انقلابی نیز از این جناح باعث می شود که تا حدودی شور انتخاباتی ایجاد شود.
البه باید دید در چند روز آینده امکان دارد که چند تن از نامزدهای اصولگرا به نفع یکی از نامزدها انصراف دهند یا خیر که این می تواند موفقیت جبهه اصولگرایان در انتخابات را بیش از پیش تضمین کند.
کُرد پرس: همه نامزدها در مناظرات قول حل مشکلات اساسی جامعه از جمله تورم، بیکاری و مشکلات معیشتی مردم را به مردم دادند. به نظر شما به عنوان نماینده مجلس و کارشناس سیاسی تا چه حد این وعده ها قابل تحقق است و ایده های نامزدها به طور خاص را چگونه تحلیل می کنید؟
امیرآبادی فراهانی: برای پاسخ به این سوال هنوز زود است چرا که باید منتظر ماند تا دولت ها شکل بگیرند و بعد ببینیم وعده هایی که داده اند را عملی می کنند یا خیر و آن وقت به عنوان یک مطالبه گر از رئیس جمهور منتخب بخواهیم که وعده های خود را عملی کند.
البته نباید این نکته را نیز نادیده گرفت که دولت آینده با هماهنگی که با مجلس پیدا می کند، می تواند وعده های خود را عملی کند، نامزدهای انتخاباتی به ویژه اصولگرایان ایده و وعده های مناسبی را نیز دادند که در صورت عملی شدن می تواند بخش عمده ای از مشکلات کشور را رفع کند، اما عملی شدن این وعده ها ضمانت اجرایی می خواهد که در وضعیت کنونی کشور یک هماهنگی بین 3 قوا باید ایجاد شود تا شاهد تغییر باشیم.
اگر آقای رئیسی، رئیس جمهور شوند بدون شک با مجلس و رئیس آینده قوه قضاییه هماهنگی لازم را خواهند داشت که همین مسئله می تواند در پیشرفت کارهای آینده دولت و حمایت از دولت برای رفع مشکلات مردم بسیار تاثیرگذار باشد.
کُرد پرس: مناطق و استانهای کردنشین در زمان انتخابات ریاست جمهوری معمولا بدلیل سبد رای متفاوت از نقاط دیگر کشور مورد توجه نامزدها قرار می گیرند و در دوره های پیشین بسیار مشاهده شده که وعده های غیرقابل تحقق و یا وعده هایی میسر اما محقق نشده از سوی نامزدها مطرح شده است که عموما در پایان باعث ناامیدی و تردید شهروندان کرد برای حضور در صحنه شده است. بنظر شما آقای رییسی و نامزدهای جریان انقلاب چه راهکاری برای عدم تکرار این سناریو باید در پیش گیرند و چگونه باید به مطالبات این مردم نجیب ورود کنند؟
امیرآبادی فراهانی: در این مقطع زمانی باید به کارنامه و گذشته نامزدهای انتخاباتی نگاه کرد، همه مردم ایران دیدند که در چهار ساله اول روحانی وعده هایی داده شد که هیچ کدام عملی نشد، اما باز هم در دور دوم با وعده های دیگر باز هم رای آورد، ولی اگر به کارنامه و وعده های آقای رئیسی در قوه قضائیه نگاه کنیم می بینیم که در همان روزهای اول وعده هایی که در رابطه با مبارزه با فساد از درون قوه قضائیه داده بود را عملی کرد و در قدم دوم نسبت به صدور مجوز برای وکلای اهل سنت اقدام کرد که همین مسئله نسبت به نگاه مثبت به آقای رئیسی بسیار تاثیرگذار است.
در بحث بانوان نیز در زمان ریاست آقای رئیسی در قوه قضائیه 900 قاضی زن حکم قضاوت خود را گرفتند و این کارنامه بسیار مهم و تاثیرگذاری در زمان انتخابات ریاست جمهوری می تواند باشد.
امروز مردم نباید به شعار نامردها توجه کنند بلکه باید به عمل نامزدها قبل از کاندید شدن برای ریاست جمهوری نگاه کرد وگرنه شعار دادن کاری ندارد و در زمان تبلیغات راحت ترین کاری است که هر کسی می تواند انجام دهد.
همه می دانند که در کمیته فیلترینگ کشور کمترین نقش را قوه قضائیه دارد و تنها یک نفر از طرف دادستانی به عنوان نماینده این قوه در این کمیته حضور دارد و بیشتر اعضا را دولتی ها تشکیل می دهند اما همین امروز دولتی ها می گویند فیلترینگ شبکه های اجتماعی کار ما نبوده و توپ را به میدان قوه قضائیه می اندازند و اگر مردم تنها به این دروغ ها نگاه های دقیقی داشته باشند می توانند تصمیم بگیرند که به چه کسی رأی دهند.
کُرد پرس: یکی از بحث هایی که در مناظره نامزدهای ریاست جمهوری بیشتر آنان به آن پرداختند، بحث رفع مشکل کولبری بود، دیدگاه و برنامه جنابعالی به عنوان یک کارشناس سیاسی به این بحث چگونه است؟
امیرآبادی فراهانی: واقعا برای جامعه امروز ما این یک عیب بزرگ است که کولبری در غرب و بحث سوخت بری در شرق را هر روز می شنویم و این در شان مردم ایران نیست، اگر وضعیت مردم در بحث کولبری بعد از گذشت بیش از 40 سال از انقلاب همین گونه باقی بماند، در چند سال آینده مردم دیگر هیچ وقت مسئولان را نمی بخشند.
بعد از انقلاب کارهای بسیاری در کشور انجام شده اما هنوز به نقطه مطلوبی نرسیده ایم و باید با برنامه ریزی مدون به دنبال ایجاد مشاغل خوب با حقوق بالا بود تا این مسائل جمع شود، البته ساماندهی و حمایت از این افراد در یک برنامه کوتاه مدت امکان پذیر نیست هر چند که می توان تاثیراتی گذاشت اما باید برای حل کامل آن به صورت بلند مدت برنامه ریزی کرد.
اگر امنیت روانی و اجتماعی برای این افراد ایجاد شود، دیگر به دنبال چنین شغل های کاذبی نخواهند رفت، البته زجر آورترین قسمت این داستان کولبری زنان کُرد است و برای مسئولان واقعا شرم آور است و باید دید فردا چگونه جواب خدا را می دهند. مسئولان باید پاسخگو باشند که چگونه عمل کرده اند که نوامیس ما باید تن به این کار بدهند در حالی که با یک کار ساده می توان بانوان سرپرست خانوار در مرزها را مورد حمایت قرار داد تا دیگر شاهد این مسئله نباشیم.
دیدن این صحنه ها و دانستن این قضیه واقعا درد آور و شرم آور است، هر چند که نمی توان این مسئله را به گردن دولت خاصی انداخت، امروز همه ما مسئول این اتفاق هستیم و باید جوابگو باشیم.
کُرد پرس: دیدگاه آقای رئیسی از نظر شما نسبت به اقوام و مذاهب مختلف کشور به ویژه مردم کُرد و اهل سنت چگونه است؟
امیرآبادی فراهانی: همان طور که رهبری عنایت ویژه ای به اقوام خصوصاً کردها دارند، آقای رئیسی معتقد است ایران با اقوام و مذاهب متنوع آن زیباست و کردها نیز اصیل ترین قوم ایرانی هستند. آقای رئیسی اولین رئیس قوه قضائیه ای بود که زندانیان امنیتی را آزاد کرد. شاخص این حرکت آقای رئیسی دو زندانی از برادران کُرد بودند که سابقه طولانی زندان داشتند و کسی باور نمی کرد آنها آزاد شوند ولی آقای رئیسی رئوفانه آنها را آزاد کرد.
آقای رئیسی در سفر به عراق نیز بسیار مورد استقبال کُردهای عراق قرار گرفتند و مسئولان کُرد اقلیم کردستان عراق رسما از او درخواست سفر به اربیل را داشتند. دولت آقای رئیسی گشایش خوبی در حوزه مسائل مرزی و تعامل با همسایگان دارد، مخصوصا در حوزه عراق قصد تعامل و همدلی و همراهی با امنیت ملی عراق را دارد. عراق متهد و یکپارچه و امن قطعا برای ایران ارجعیت دارد.
آقای رئیسی در جایگاه قوه قضائیه خدمات بسیار خوبی به برادران کُرد داشت و قطعا با شناختی که از ایشان می رود و شناختی که ایشان نیز از کردستان دارند، یقینا در جایگاه قوه مجریه نوید گشایش بسیار خوبی را خواهیم داشت.
کُرد پرس: یکی از مشکلاتی که در کردستان داریم نگاه امنیتی نسبت به این استان است، در دوران آقای رئیسی در قوه قضائیه برای اولین بار چند زندانی امنیتی با پیشنهاد به رهبری برای عفو آزاد شدند، به نظر شما این مسئله را می توان به عنوان برداشتن نگاه امنیتی به کردستان قلمداد کرد؟
امیرآبادی فراهانی: امروز باید یک نگاه جدید را به استان هایی مانند کردستان ایجاد کرد و این نوع نگاه را نیز تنها آقای رئیسی می توانند ایجاد کنند، باید مسئولان تلاش کنند مسائل امنیتی و سیاسی را به یک مسئله اجتماعی تبدیل کنند چرا که اگر کارهای اجتماعی در سطح جامعه افزایش یابد، جوانان به دنبال مسائلی خارج از قواعد انقلاب نمی روند و در فضایی آرام فعایت های اقصادی، اجتماعی و سیاسی خود را پیش می گیرند.
مسئولان باید پس از گذشت 40 سال از عمر انقلاب به مردم کردستان اعتماد کنند، مردم کُرد مردمانی هستند که عاشق نظام، انقلاب و کشورشان هستند و آنها را دوست دارند، حساب برخی احزاب مخالف نظام را باید از مردم کردستان جدا دانست ، بدون شک این نگاه در آقای رئیسی وجود دارد.
کُرد پرس: روزهای پایانی پیش از انتخابات را سپری می کنیم. آقای امیر آبادی سخن شما با مردم و به خصوص آنان که تاکنون برای شرکت در انتخابات به نتیجه نرسیده اند، چیست؟
امیرآبادی فراهانی: از کسانی که هنوز به این نتیجه نرسیده اند که در انتخابات شرکت کنند و یا خیر خواهش می کنیم که پای صندوق بیایند، چرا که نظام و انقلاب به این حضور مردم نیاز دارند.
می دانیم که مردم حق دارند گلایه داشته باشند چرا که بعد از 40 سال زیبنده نیست که در صف های مختلف مانند مرغ بایستند، اما باز هم انتظار داریم این بار با یک انتخاب درست این وضعیت را تغییر دهند.