وحید حقانیان، معاون امور ویژه دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران، در یادداشتی با اشاره به نامزدی محسن رضایی، عبدالناصر همتی وامیر حسین قاضی‌زاده هاشمی، در یادداشتی با اشاره به موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، حضور سه رقیب برای ابراهیم رئیسی در انتخابات را «امداد الهی» برشمرد. 

وحید حقانیان، معاون اجرایی بیت رهبر ایران، در یادداشتی درباره انتخابات ریاست‌جمهوری اسلامی ایران، ضمن تقدیر از محسن رضایی، و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، برای انصراف ندادن از ادامه رقابت‌های انتخاباتی «تقدیر» کرده و حضور سه رقیب را «امداد الهی» برای ابراهیم رئیسی خواند که موجب ادامه رقابت در سیزدهمین دور انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران شد. 

وحید حقانیان، در این یادداشت، با اشاره به برخی رخدادها و موضع‌گیری‌ها از جمله شرایط ردصلاحیت‌ها و تحریم انتخابات، نوشت: «حضور این سه رقیب برای جناب آقای رئیسی، امداد الهی به حساب آمده و یقینآ باید گفت اینها خود را به گونه‌ای دانسته، یا ندانسته خرج انقلاب کردند».

معاون امور ویژه دفتر علی خامنه‌ای، باقی ماندن این نامزدها در کنار ابراهیم رئیسی را مانع از ایجاد چالشی بزرگ برای نظام برشمرده و افزود: «وگرنه با توجه به شرایط رد صلاحیت ها، تحریم انتخابات توسط بیگانگان و حتی احمدی نژاد، اگر بعد از کنار کشیدن نامزدهای پوششی، این سه نفر نیز اعلام انصراف کرده بودند، ولو وزارت کشور هم قبول نمی کرد یقینا چالش بزرگی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بوجود می آمد».

وحید حقانیان‌، که از وی بعنوان یکی از افراد بسیار نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران، نام برده می‌شود، در تحلیل آرایش حضور نامزدهای انتخاباتی، که منتقدان از آن بعنوان انتخابات «مهندسی شده» نام می‌برند، تاکید کرد: «این برادران (همتی و قاضی‌زاده هاشمی)، با وجود فشارهای شدید عده ای و با تحلیل و افکار خاص، صحنه انتخابات را ترک ننموده و خود را نامزد پوششی فرض نکرده و تا آخر رقابت های انتخاباتی، با انرژی، باور و جدیت در صحنه باقی ماندند».

معاون اجرایی رهبر جمهوری اسلامی ایران، باقی ماندن این نامزدها را اقدامی که موجب شد «انتخابات ۱۴۰۰علیرغم تبلیغات چندین ماهه و سنگین دشمنان، رنگ و بوی واقعی و رقابتی به خود بگیرد و درصد مشارکت، از پیش‌بینی‌های حضرات بالاتر برود»، عنوان نمود. 

وحید حقانیان، در بخش دیگری از این یادداشت، پس از تقدیر از نامزدها، با انتقاد از سران اصلاحات، حضور عبدالناصر همتی، را در شرایطی تحلیل کرد که «دشمنان از تحریم انتخابات یا شعار رای بی رای حمایت می‌کردند» و «سران اصلاحات» که «حاضر نشدند رسما از وی بعنوان کاندیدای این جبهه حمایت کنند».

یادداشت معاون اجرایی رهبر جمهوری اسلامی ایران، یک روز پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ و در روزی که نتایج انتخابات اعلام شد، در خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، منتشر شد. 

بر اساس اعلام ستاد انتخابات ایران، ابراهیم رئیسی با کسب بالاترین میزان آراء به پیروزی رسید. میزان مشارکت ۴۸.۸ درصد اعلام شده است. این پایین‌ترین میزان مشارکت در انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. این آمار، از سوی مراجع دولتی منتشر می‌شود و هیچ نهاد مستقلی در ایران امکان و اجازه بررسی میزان مشارکت و نحوه برگزاری انتخابات را ندارد.

این دور از انتخابات، به ویژه پس از اعلام فهرست احراز صلاحیت‌شده‌ها از سوی شورای نگهبان، انتقادات فراوانی را به همراه داشت. بسیاری از مراجع قانونی و سیاسی، روند برگزاری انتخابات در ایران را غیرشفاف می‌دانند.