همزمان با گسترش «موج پنجم» شیوع ویروس کرونا در استان‌های ایران، گزارش‌ها حاکی است که تهران و ۹۱ شهرستان دیگر در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفته‌اند.

بر اساس رنگ‌بندی جدید ۹۲ شهرستان قرمز، ۱۸۳ شهرستان نارنجی، ۱۷۳ شهرستان زرد و تعداد شهرهای آبی صفر اعلام شده است.

وزارت بهداشت ایران، شیوع سویه‌های جدید ویروس و کاهش سطح مراقبت‌های بهداشتی را عامل آغاز آن‌چه «موج پنجم» کرونا خوانده می‌شود، دانست. بر این اساس، حضور در مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستوران‌ها و تالارهای سرپوشیده و سفر با وسایل نقلیه عمومی که تهویه هوای مناسبی ندارند، از جدی‌ترین عوامل انتقال بیماری عنوان شده است.

رنگ‌بندی شهرها از نظر کرونا در شرایطی اعلام می‌شود که به عقیده کارشناسان، تغییر مداوم این رنگ‌‌بندی، از عوامل افزایش سفرها و معاشرت‌ها و بی‌اعتنایی به پیامدهای ابتلا به بیماری کووید ۱۹ است.

دورکاری ۷۰ درصد از کارکنان ادارات تهران از شنبه

معاون استانداری تهران بعد از ظهر جمعه در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت اعلام‌شده از سوی ستاد مقابله با کرونا گفت که استان تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته است.

غلامرضا عباس پاشا تصریح کرد ‌بر اساس رنگ‌بندی جدید استان تهران، «۷۰ درصد» از کارمندان ادارات و مراکز باید به شکل دورکاری فعالیت کنند و «۳۰ درصد» دیگر نیروها نیز باید در محل کار خود حضور داشته باشند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران در مورد «مشاغل ضروری» در این استان افزود در این مشاغل نیز ۵۰ درصد کارمندان به صورت حضوری فعالیت می‌کنند و ۵۰ درصد دیگر دورکاری خواهند کرد.

احتمال «فاجعه انسانی» با افزایش آمار مبتلایان

وقوع «موج پنجم» کرونا در ایران به‌ویژه در هفته گذشته به نگرانی‌ها دامن زده است. در جنوب ایران وضعیت بدتر است: استانداری هرمزگان شرایط این استان را «حاد» اعلام کرده و نماینده چابهار از احتمال وقوع «فاجعه انسانی» در سیستان و بلوچستان خبر داده است.

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس که به سیستان و بلوچستان سفر کرده، گفته است که تعداد موارد مثبت جدید مبتلا به کرونا در این استان، سه تا چهار برابر موج‌های قبلی است.

وزارت بهداشت روز جمعه اعلام کرد که در یک شبانه‌روز گذشته حدود ۱۴ هزار بیمار جدید مبتلا به کووید شناسایی شده است.

بنابر آمار رسمی، تعداد کل جان‌باختگان کرونا در ایران به ۸۴ هزار و ۵۱۶ و مجموع بیماران کووید ۱۹ به سه میلیون و ۲۳۲ هزار و ۶۹۶ نفر رسیده است. وزارت بهداشت ایران در حالی که از ارائه آمار تفکیکی خودداری می‌کند، به طور روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در اختیار رسانه‌های قرار می‌دهد، آماری که منابع مستقل درباره درستی آن تردید دارند.

در همین حال بحران کمبود واکسن در شهرهای مختلف کشور ادامه دارد و بسیاری از سالمندانی که دُز اول واکسن خود را در هفته‌های اخیر دریافت کردند، در مراجعه با مراکز درمانی با اطلاعیه‌هایی مبنی بر نبود واکسن برای تزریق دُز دوم مواجه می‌شوند.