با شیوع هرچه بیشتر سویه دلتا ویروس کرونا در ایران، گزارشها از استان سیستان و بلوچستان حاکی از وخیم بودن وضعیت و کمبود منابع بهداشتی و بیمارستانی است و با وجود تکذیبهای مکرر وزارت بهداشت، گزارشهای محلی حاکی از بالا رفتن بیش از حد آمار مبتلایان و مرگ و میر است.
امروز مهدی شمسآبادی، دادستان سیستان و بلوچستان در خصوص وضعیت بحرانی این استان گفته است که “سردخانه ها از جنازه پر شده و واقعیتی است که نمی توان انکار کرد”.
وی ضمن انتقاد از اظهارات مقامات وزارت بهداشت ایران در رد شرایط بحرانی در سیستان و بلوچستان گفت که “اگر دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت می خواهد موفق عمل کند باید حضور میدانی و نامحسوس داشته باشد و عده ای قابل اعتماد را به عنوان افراد عادی وارد بیمارستانها کند تا درد مردم را حتی برای پذیرش در بیمارستان بفهمند.”
دو روز پیش سعید نمکی، وزیر بهداشت، انتقادها از وضعیت سیستانوبلوچستان را “سیاهنمایی” خوانده و گفته بود: “همین الان در سیستان و بلوچستان بالای ۵۰۰ تخت خالی وجود دارد. میزان بیمار سیستان، یکچهارم پیکی است که ما در هرمزگان طی میکنیم و کردیم. بعد با کمال وقاحت میگویند وضعیت سیاه است.”.
پیش از اظهارات وزیر بهداشت پزشکان منطقه گفته بودند که تختهای اغلب بیمارستانها پر شده و آنها با کمبود تجهیزات و اکسیژن روبرو هستند.
حال دادستان سیستان و بلوچستان خطاب به وزیر بهداشت میگوید که “وزیر بهداشت باید به صورت غیرمحسوس نیروهایی را داخل بیمارستانهایی بفرستد تا بداند حرف مردم درست است یا اظهارات مسؤولان زیرا مردم گلایه از کمبود اکسیژن و ضعف بهداشت دارند.”
به گفته آقای شمسآبادی “۶۰ درصد از مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان سن بین ۳۰ تا ۶۰ سال دارند این یعنی جوانان در معرض خطر هستند و باید هر چه زودتر واکسیناسیون همگانی در این استان آغاز شود.”
این مقام قضایی در پاسخ به سخنان آقای نمکی مبنی بر وجود تخت خالی در بیمارستانها هم گفت: “آیا واقعا تخت های بیمارستانی خالی است؟ اگر تخت ها خالی است چرا بیماران کرونایی در بیمارستان ها در اورژانس بستری هستند؟”
لحاظ کردن تخت بیمارستانهای افتتاح نشده در آمار
در همین حال معین الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس هم به اظهارات وزیر بهداشت ایران واکنش نشان داد و گفت که “احتمال می دهم بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی که کلنگ احداث آن را به زمین زده اند، جزو تخت های بیمارستانی لحاظ کرده اند، وگرنه این آمار با واقعیت هایی که مردم جنوب استان می بینند زمین تا آسمان تفاوت دارد”.
آقای سعیدی با اشاره کمبود کادر درمان میگوید ” این که در جنوب استان فقط یک متخصص عفونی فعالیت دارد، یا بخش عفونی وجود ندارد در حالی که خط مقدمه جبهه بهداشتی هستیم، آیا این سیاه نمایی است؟”
وی که در یک برنامه زنده اینستاگرام صحبت میکرد گفت: “جمعه ای که گذشت صحبت هایی را از وزیر بهداشت شنیدم که باید به وی بگویم به جای این که به منتقدان پاسخ دهید و آن ها را با بدترین و زشت ترین تعابیر خطاب کنید، روند واکسیناسیون را تسریع کنید و پاسخگو باشید که چرا باید از کشورهایی مثل ارمنستان و پاکستان عقب تر باشیم و حسرت آن ها را بخوریم.
‘۵۵ درصد تستهای کرونا سیستان مثبت است’
روز گذشته هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت که “از تستهای کرونا که در منطقه سیستان انجام میشود حدود ۵۵ درصد آنها مثبت است.”
به گفته وی در روزهای نخست شیوع روزانه تا ۱۸۰ نفر تست مثبت ابتلا به کرونا در سیستان وجود داشت.
آقای میرزایی در خصوص افزایش آمار مرگ و میر مبتلایان هم گفت که “متاسفانه آمار فوتیها افزایش یافته و تقریبا هر روز فوتی داریم و در برخی از روزها تا ۴ نفر هم فوتی مثبت کرونا داشتهایم”.