دادستان سیستان و بلوچستان اعتراف کرد روزانه ۳۰ نفر در این استان بر اثر کرونا فوت می‌کنند و سردخانه‌ها از جنازه‌ها پر شده است. یک منبع محلی به دویچه وله گفت تنها گروه‌های خیریه و مردم‌نهاد به بیماران کرونایی کمک می‌کنند.

مهدی شمس‌آبادی، دادستان استان سیستان و بلوچستان روز یکشنبه ۲۰ تیر (۱۱ژوئیه) از سعید نمکی، وزیر بهداشت خواست به این استان سفر کند و حضور میدانی داشته باشد.

او گفت، زمانی که شمار فوتی‌ها در یک شبانه روز در سیستان و بلوچستان به بیش از ۳۰ نفر می‌رسد، «نباید شب خواب به چشم وزیر بهداشت بیاید».

شمس‌آبادی افزود: «وزیر بهداشت باید به صورت غیرمحسوس نیروهایی را داخل بیمارستان‌هایی بفرستد که مردم گلایه از کمبود اکسیژن و ضعف بهداشت دارند تا بداند حرف مردم درست است یا اظهارات مسئولان.»  

وزیر بهداشت: تخت های بیمارستان‌ها خالی هستند

در روزهای گذشته گزارش‌های زیادی در مورد کمبود امکانات درمانی و تخت بیمارستان‌ها در سیستان و بلوچستان منتشر شد که حسن روحانی، رئیس جمهور آن را “بازی‌های تبلیغاتی” خواند و سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز آن را “سیاه‌نمایی” دانست.

نمکی روز شنبه، ۱۹ تیر مدعی شد، در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان ۵۰۰ تا ۶۰۰ تخت خالی است.

طبق گفته دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان، اظهارات روحانی و نمکی با واقعیت انطباق ندارد. دادستان در خصوص اظهارات وزیر بهداشت درباره خالی بودن تخت‌ها در استان می‌پرسد: «اگر تخت‌ها خالی است چرا بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها در اورژانس بستری هستند؟»

مهدی شمس‌آبادی ضمن بیان این که برخی از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در اورژانس فوت می‌کنند، اعتراف کرده است: «سردخانه‌ها از جنازه پر شده و واقعیتی است که نمی‌توان انکار کرد.»

این مقام قضائی ازورود ارتش، سپاه، “بنیاد برکت” به بحران کرونای سیستان و بلوچستان خبر داده و می‌گوید، با پنج برابر شدن میزان پذیرش بیماران امکانات اولیه بیمارستان‌ها کفاف نمی‌دهد. 

۹۰ درصد بیماران کرونایی به سویه دلتا مبتلا شدند

استان سیستان و بلوچستان مدتهاست در وضعیت قرمز و بحرانی کرونا قرار دارد. در این استان با جمعیتی حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، روزانه دو هزار نفر به کووید۱۹ مبتلا می‌شوند و ۳۰ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری فوت می‌کنند. طبق گفته مسئولان محلی این استان ۹۰ درصد بیماران کرونایی به نوع جهش یافته دلتا مبتلا شده اند.

هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل شنبه ۱۹ تیر به خبرگزاری ایسنا گفت، نتیجه حدود ۵۵ درصد آزمایش‌های تشخیص کرونا در سیستان مثبت است و بیش از ۶۰ درصد از مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان سن بین ۳۰ تا ۶۰ سال دارند. 

عبدالحمید: دولت بر سلامت و واکسیناسیون تمرکز کند 

شیوع ویروس سارس‌‌کوو۲ در سیستان و بلوچستان علمای دینی اهل سنت را نیز بسیار نگران کرده است. رهبران دینی بلوچ برای پیش‌گیری بیماری کرونا مرتب به مردم توصیه می‌کنند، به شایعاتی که منتشر می‌شوند توجهی نکنند، واکسن بزنند و مقررات کرونایی را رعایت کنند.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در کلیپی که از طریق شبکه‌های اجتماعی از جمله توییتر منتشر کرده از دولت روحانی خواست به سلامت و واکسیناسیون مردم توجه کند.  

“بیمارستان‌ها در سیستان و بلوچستان بیمار نمی‌پذیرند”  

دویچه وله پیرامون آخرین وضعیت کرونا در زاهدان با یک منبع آگاه محلی هم صحبت کرد. این منبع که نخواست نامش در این گزارش ذکر شود گفت: «بیمارستان‌ها پذیرش ندارند، ۷۰ تا ۸۰ درصد بیماران به بیمارستان‌ها مراجعه نمی‌کنند و خوددرمانی می‌کنند. سرعت انتقال بیماری بسیار بالارفته و در یک خانواده که یک نفر مریض می‌شود بلافاصله از خردسال تا بزرگسال گرفته همه دچار این بیماری می‌شوند.»  

این منبع محلی در ادامه صحبت‌های خود افزود: « ۷۰ درصد کسانی که دفن می‌شوند بیماران کرونایی هستند. در شهر زاهدان موسسات خیریه و مردم‌نهاد دست بکار شدند و در داخل شهر بیماران کرونایی را شناسایی می‌کنند و به افراد بیمار مواد غذایی و دارو می‌رسانند و دستگاه اکسیژن تهیه می‌کنند.»

اعتراض به اظهارات روحانی و نمکی درباره خالی بودن تخت بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد.

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس در لایو اینستاگرامی‌اش گفت: «تخت‌های بیمارستان‌های کلنگ‌زنی شده را در آمار لحاظ کرده‌اند».

سعیدی تاکید کرد: «احتمال می‌دهم بیمارستان۵۴۰ تختخوابی که کلنگ احداث آن را به زمین زده‌اند، جزو تخت‌های بیمارستانی لحاظ کرده‌اند وگرنه این آمار با واقعیت‌هایی که مردم جنوب استان می‌بینند زمین تا آسمان تفاوت دارد.»

نماینده چابهار گفته است وقتی مجموعه وزارت بهداشت کم‌کاری می‌کند باید خود مردم به فکر خودشان باشند.