بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت ایران طی یک ماه اخیر (از اول تیر تا سی و یکم تیر) ۴ هزار ۸۲۶ نفر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های این کشور جان دادند که به طور متوسط معادل ساعتی بیش از شش قربانی می‌شود. روند قربانی شدن بر اثر ابتلا به کرونا در روزهای اخیر شدت بیشتری گرفته به طوری که طی ۱۰ روز اخیر (۲۲ تا ۳۱ تیر ۱۴۰۰) به طور متوسط هر ساعت ۸۷۲ نفر در ایران مبتلا و بین ۸ تا ۹ نفر قربانی کرونا شده‌اند. این در حالی است که آمارهای واقعی کرونا بسیار بیشتر از آمارهای رسمی در نظر گرفته می‌شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، طی شبانه روز گذشته ۲۲۶ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایران جان خود را از دست دادند و آمار مجموع قربانیان این ویروس در این کشور به ۸۸ هزار و ۶۳ نفر رسید.

همچنین از روز چهارشنبه تا روز پنج شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۳۱۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۸۷ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۶۲۳ هزار و ۸۴۰ نفر رسید و چهار هزار و ۶۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت‌های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۹۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

در حالی که شامگاه سه شنبه معاون وزیر بهداشت اعلام کرده بود که دولت در زمینه واکسیناسیون کرونا به وعده های خود عمل نکرده، حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی روز پنج شنبه گفت: این دولت در هر دو زمینه تحریم و کرونا به مسئولیت خود عمل کرده است.

روحانی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا امروز بانک مرکزی بیش از ۵ میلیارد دلار ارز برای کالاهای ضروری و دارو تامین کرده است، اضافه کرد: اگر کشور ارز نداشته باشد چگونه خواهد توانست کالاهای ضروری و اساسی ، دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود را تامین کند.

او همچنین گفت نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار برای خرید واکسن از کشورهای خارجی اختصاص داده ایم و با افزایش واردات واکسن، عملیات واکسیناسیون سرعت گرفته است و تا پایان این دولت جامعه هدف تعیین شده واکسینه خواهند شد.

ابتلای برخی پزشکان به ویروس کرونا بعد از تزریق واکسن

محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: فضاهای بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان آمادگی پذیرش این حجم از بیماران را ندارد و دلیل عمده‌ی آن هم این است که این استان‌ها تا به حال با این حجم از پیک مواجه نشده بوده است.

ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی در گفت‌و گو با ایلنا، ضمن اشاره به شرایط شیوع کرونا در استان‌های جنوبی کشور، بیان کرد: طبق بررسی و گزارش‌ها، نیازی به نیروی پزشک برای استان‌های  جنوبی نبود که بخواهیم در این مدت نیرو اعزام کنیم.

وی ادامه داد: ولی فضاهای بیمارستانی آمادگی پذیرش این حجم بیمار را ندارد و دلیل عمده‌ی آن هم این است که این استان‌ها مخصوصأ سیستان و بلوچستان تا به حال با این حجم از پیک مواجه نشده بوده است.

ظفرقندی افزود: در واقع پیک‌های اول دوم و سوم در این استان‌ها خیلی ملایم‌تر اتفاق افتاد و چیزی که باید برای این مناطق فراهم شود، تجهیزات ضروری مانند دستگاه اکسیژن، بیمارستان‌های صحرایی برای پذیرش بیماران و … است ولی فعلا در این مناطق نیروی انسانی نیاز ندارند.

وی در جواب اینکه آیا پزشکانی را داشتیم که بعد از تزریق واکسن کرونا دچار ابتلای مجدد شوند و یا فوت کنند؟ بیان کرد: در این رابطه من خبر فوت پزشکی را نشنیدم ولی خیلی از افراد را می‌شناسم که در بیمارستان سینا و جاهای دیگر که دو دز واکسن زدند، اما باز هم به ویروس کرونا مبتلا شدند.

رئیس سازمان نظام پزشکی در رابطه با مراسم ماه محرم و احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، گفت: همه‌ی اینها به این بستگی دارد که روند واکسیناسیون به چه شکل انجام شود، ما بارها در این زمینه موضع‌گیری کردیم، حتی در اوایل کرونا آقای رئیس جمهور گفتند هفته‌ی آینده مدارس و دانشگاه‌ها را باز می‌کنیم، اما ما مخالفت کردیم که اثر هم داشت و جلوی این موضوع گرفته شد.

ظفرقندی در پایان افزود: تا الان ۸ میلیون دوز واکسن تزریق شده است که این معادل ۴ میلیون نفر است، یعنی فقط  ۴ میلیون نفر از مردم ما تا الان واکسینه شدند و این اصلا برای ایجاد ایمنی در جامعه کافی نخواهد بود.