درحالیکه آمارها از افزایش ابتلا به کرونا خبر میدهند، روحانی مدعی شده دولتش توانسته کرونا را تا حدی مهار کند. نمکی خواستار شتاب در ثبتنام متقاضیان واکسن شده است و در برخی استانها ۴۸ سالهها واجد ثبتنام اعلام شدهاند.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۳۱ تیر (۲۲ ژوئن) اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۶ نفر در ایران بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ درگذشتهاند. طی زمان مشابه نیز بیش از ۲۰ هزار بیمار جدید شناسایی شدهاند که بیش از دوهزار و ۲۰۰ نفر آنها بستری شدهاند.
بنا بر آمار رسمی از آغاز همهگیری کرونا تا کنون مجموعا سه میلیون و ۶۲۳ هزار و ۸۴۰ مبلا به ویروس کرونا در ایران شناسایی شدهاند.
وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در وضعیت ۲۳۲ شهر ایران را به لحاظ شیوع همهگیری کرونا قرمزو ۱۱۷ شهر را نارنجی اعلام کرده است. طبق این رنگبندی همچنان ۹۹ شهر ایران وضعیت زرد دارند.
واکسیناسیون کرونا در ایران
به استناد گزارشهای وزارت بهداشت مجموعا بیش از دو میلیون و ۳۳۴ هزار نفر در ایران دوز دوم واکسن کرونا را تا کنون دریافت کردهاند.
این وزارتخانه میگوید بیش از هفت میلیون و ۳۳۹ هزار نفر در ایران موفق به دریافت دوز اول واکسن کرونا شدهاند.
به گزارش وزرات بهداشت در حال حاضر واکسنی که علیه کرونا در کشور تزریق میشود واکسن اسپوتنیک روسی و سینوفارم چینی است. وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرده به زودی با تولید انبوه واکسن داخلی به سرعت واکسیناسیون افزوده شود.
روحانی: کرونا را توانستیم تا حدی مهار کنیم
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز پنجشنبه از عملکرد دولتش در زمینه مهار ویروس کرونا در ایران دفاع کرد و گفت: «کرونا را توانستیم تا حدی مهار کنیم و در زمینه تحریم هم توانستیم همه کارهای لازم را برای رفع آن انجام دهیم و با قاطعیت میگویم دولت در هر دو زمینه به مسئولیت خود عمل کرده است.»
حسن روحانی مدعی شده دولتش توانسته کرونا را تا حدی مهار کند
روحانی که روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرحهای ملی وزارت نفت سخنرانی کرد، از تخصیص نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار برای خرید واکسن از کشورهای خارجی خبر داد.
در این سخنرانی روحانی تعداد واکسینهشده ها در کشور را حدود ۱۰ میلیون نفر اعلام کرد و افزود روزانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار نفراز واکسن استفاده می کنند.
او همچنین به وعدهای که دولت به مردم درباره واکسینه شدن شهروندان بالای ۶۵ سال داده بود، اشاره کرد و مدعی شد همه افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماریهای زمینه ای واکسن کرونا دریافت کردهاند.
روحانی ابراز امیدواری کرد “در این هفته یک شرایط مناسبی برای واکسیناسیون در کشور شروع میشود”.
دستور وزیر بهداشت برای آغاز واکسیناسیون ۴۸ سالهها
سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی مراجعه شهروندان به مراکز واکسیناسیون در روز گذشته را کمتر از قبل دانست و در تازهترین نامه خود خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی ایران خواستار آن شد که مراکز واکسیناسیون با ظرفیت حداکثری در کشور موردبهره برداری قرار گیرند.
در بخشی از نامه نمکی آمده است: «استانهایی که گروه هدف آنها بالای ۶۰ سال و یا بالای ۵۰ سال هستند، در صورتی که ۷۵ درصد از گروههای سنی هدف را واکسینه کردهاند میتوانند از فردا [جمعه] میتوانند ثبتنام در سایت نوبتدهی را برای جمعیت ۵۸ تا ۶۰ ساله آزاد کنند.»
نمکی افزود: «در استانهایی که گروه سنی هدف بالای ۵۰ سال بوده، به شرط واکسینه شدن ۷۵ درصد از جمعیت هدف، ثبت نام را برای ۴۸ تا ۵۰ سالهها آغاز کنند و واکسیناسیون این افراد میتواند با نوبتدهی شروع شود.»
نامه نمکی در خصوص شتابدهی در روند واکسیناسیون درحالی مطرح شده است که مردم در بسیاری از شهرها از عدم دسترسی به واکسن برای گروههای سنی اعلامشده خبر دادهاند و میگویند روشن نیست چه زمانی واکسن در اختیار جمعیت هدف اعلامشده قرار میگیرد.
عملکرد وزیر بهداشت در مدیریت بحران کرونا از سوی بسیاری از کارشناسان و پزشکان ایرانی مورد انتقاد شدید واقع شده است. در تازهترین مورد، دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، نمکی را “مایه خفت جامعه پزشکی و مردم ایران” دانست و خواستار محاکمه وی شد.
“مراکز درمانی استانهای جنوبی پذیرش حجم بیماران را ندارند”
در رابطه با همهگیری ویروس کرونا، رئیس سازمان نظام پزشکی فضاهای بیمارستانی و درمانی برای پذیرش حجم بالای بیماران کووید ۱۹ در استانهای جنوبی مخصوصا سیستان و بلوچستان را ناکافی دانست و گفت: «در واقع پیکهای اول دوم و سوم در این استانها خیلی ملایمتر اتفاق افتاد و چیزی که باید برای این مناطق فراهم شود، تجهیزات ضروری مانند دستگاه اکسیژن، بیمارستانهای صحرایی برای پذیرش بیماران و غیره است.»
محمدرضا ظفرقندی که با خبرنگار ایلنا گفتوگو میکرد، افزود پزشکانی را میشناسد که پس از تزریق دوز دوم واکسن کرونا بازهم به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند.
طبق آماری که ظفرقندی اعلام کرد تا کنون هشت میلیون دوز واکسن تزریق شده است که او میگوید “یعنی فقط چهار میلیون نفر از مردم ایران تا الان واکسینه شدهاند.
این کارشناس تعداد واکسینهشده ها در کشور را اندک دانست و افزود این میزان اصلا برای ایجاد ایمنی در جامعه کافی نخواهد بود.