نخست وزیر اسرائیل در گفتگوی تلفنی با وزیر امور خارجۀ آمریکا قدرتهای جهانی را به توقف فوری مذاکرات با ایران دعوت کرد، پس از آنکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی فاش ساخت که برخلاف مفاد برجام، جمهوری اسلامی ایران غنی سازی اورانیوم را در تأسیسات زیرزمینی فردو با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته ازسرگرفته است.
یک مقام دولت اسرائیل گفت : گفتگوی نخست وزیر این کشور، نفتالی بنت، با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ آمریکا، طولانی و دشوار بوده و نود درصد آن به ایران اختصاص داشته است. در این گفتگو بنت تأکید کرده است که حکومت ایران در وین سرگرم “اخاذی اتمی” است. نفتالی بنت با اشاره به نقض مداوم و تحریک آمیز توافقات اتمی از سوی تهران که همزمان با مذاکرات این کشور در وین صورت میگیرد، گفته است که پاسخ شایسته “تسلیم در برابر اخاذی تهران نیست بلکه هزینه دار کردن فوری اخاذی رهبران ایران است.”
در گفتگو با بلینکن، نفتالی بنت مخالفت خود را با لغو تحریمها علیه ایران به ویژه در چارچوب یک توافق نیم بند و موقتی با این کشور اعلام کرده و افزوده است که چنین تدبیری سیل دلارها را به صندوق رژیم اسلامی ایران سرازیر میکند.
جراید اسرائیلی به نقل از مقامات دولت بایدن نوشتند : دور جاری مذاکرات با تهران امروز و فردا خاتمه می یابد، هر چند یک مقام جمهوری اسلامی در گفتگو با “پرس تی وی” شبکۀ انگلیسی زبان جمهوری اسلامی ایران گفت که این کشور به هیچ تقویم و زمانبندی تصنعی در مذاکرات وین پایند نیست و حاضر نیست اصول و حقوق خود را فدای محدودیتهای زمانی بکند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجۀ تهران نیز گفت که دستیابی به توافق در وین امکانپذیر است اگر غربیها از خود حُسن نیت نشان بدهند. سرپرست مذاکرات اتمی ایران در وین، علی باقری کنی، نیز گفت که این کشور “متن پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع لغو تحریمها و مسائل هسته ای [به طرفهای مذاکره در وین] تحویل داده است.” باقری گفته است که “مفاد پیش نویس شامل کلیات پیشنهادات و مواضع تیم مذاکرهکنندۀ ایرانی است.”
اگر چه هنوز جزئیات این پیشنهاد اعلام نشده، اما، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی در روسیه گفت که هدف تهران در مذاکرات وین لغو کلیه تحریمها از جمله تحریمهای غیرمرتبط با برنامۀ هسته ای ایران است. به گفتۀ جلالی علاوه بر پرداخت غرامت به خاطر خروج از برجام آمریکا باید تضمین کند که الزامات توافقنامۀ جدید را رعایت خواهد کرد. کاظم جلالی همچنین ابراز امیدواری کرده است که روسیه و چین نیز از مواضع تهران حمایت کنند.
در اظهاراتی جداگانه محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری ایران، گفت : دولت و “ارکان نظام” مصمم به رفع تحریمها در مذاکرات وین هستند، هر چند “این موضوع به طرف مقابل همه بستگی دارد.”