آلمان که یکی از شرکای توافق هسته ای برجام است می گوید طرح پیشنهادی ایران برای احیای این توافق در دوره هفتم مذاکرات وین “قابل قبول نیست”.

این نخستین واکنش طرف های مذاکره اتمی با ایران به پیشنهادات مطرح شده از سوی این کشور است. پیشنهادات ایران توسط گروه مذاکره کننده دولت ابراهیم رئیسی به طرف های مذاکرات تسلیم شده بود. این افراد عمدتا از منتقدان توافق هسته‌ای برجام هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان سه روز پس از پایان دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین گفت که پیشنهادهای ایران در مورد برنامه هسته‌ای این کشور قابل قبول نیست و افزود که برلین همچنان مایل است مسیر دیپلماتیک را در این زمینه دنبال کند اما زمان رو به اتمام است.

به گزارش رویترز وزارت خارجه آلمان اعلام کرده است: “ما پیشنهادها را با دقت و به طور کامل بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ایران تقریباً تمام پیش‌نویس توافقاتی را که قبلاً در ماه‌ها مذاکرات سخت به دست آمده بود، کنار گذاشته است”.

علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد اتمی ایران در دولت ابراهیم رئیسی اعلام کرده بود که هفته گذشته در وین دو بسته پیشنهادی درباره احیای برجام شامل طرحی درباره رفع تحریم های آمریکا و تضمین پایدار ماندن توافق را به طرف های ایران ارائه کرده است.

آقای باقری کنی گفته بود که “طرح‌هایی که توسط ایران پیشنهاد شده‌اند را اصلا نمی‌توان رد کرد، چون مبتنی بر مقررات توافق هسته‌ای برجام در سال ۱۳۹۴ هستند”.

علی باقری کنی هفته گذشته طرح پیشنهادی ایران را به طرف های مذاکرات وین تحویل داده بود
توضیح تصویر،علی باقری کنی (نفر دوم از چپ) هفته گذشته طرح پیشنهادی ایران را به طرف های مذاکرات وین تحویل داده بود

در اولین واکنش رسمی به این طرح، آلمان اعلام کرده است که این پیشنهادها “پایه‌ای برای به موفقیت رسیدن مذاکرات نیست.”سخنگوی وزارت امور خارجه گفته است: “انتظار داریم که هیات ایرانی پس از رایزنی در تهران، با پیشنهادات واقع بینانه به وین بازگردد”.

قرار است دور هشتم مذاکرات وین که در عمل گفت و گوی غیرمستقیم ایران و آمریکا برای بازگشت به توافق اتمی برجام است اواخر هفته جاری در وین برگزار شود.

آمریکا گفته پیشنهادات ایران نشان می دهد این کشور انگیزه لازم برای احیای برجام ندارد اما سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران از اظهارات را رد کرده و گفته آمریکا با خارج شدن از توافق هسته ای برجام “صلاحیت لازم” برای اظهار نظر درباره انگیزه ایران را ندارد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران امروز پیش از اظهار نظر آلمان گفته بود که جمهوری اسلامی ایران همزمان با مذاکرات وین طرح جایگزینی برای آن ندارد. ایران می گوید حاضر نیست تعهدی بیشتر از برجام بپذیرد و چیزی کمتر از منافع پیش بینی شده در آن را قبول ندارد.

مذاکرات به درخواست آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، به طور غیرمستقیم با ایالات متحده انجام می‌شود.

مذاکره کنندگان آمریکایی آن را زمان بر و غیراصولی می خوانند با این همه آمریکا در گفت وگو هایی که مذاکره کنندگان ایرانی حضور دارند، شرکت ندارد و دیدگاه های خود را از طریق کشورهای ۱+۴ به ایران اعلام می کند. این کشورها شامل بریتانیا، آلمان، چین، روسیه و فرانسه است.

هدف از مذاکرات احیای توافق هسته ای برجام رفع تحریم های آمریکا در ازای بازگشت ایران به محدودیت های اتمی است.

همزمان با پایان بی نتیجه دور هقتم مذاکرات وین، قیمت سکه و ارز در بازار تهران افزایش یافت و هر دلار آمریکا برای اولین بار به بالاتر از ۳۰ هزار تومان رسید.