معلمان در برابر مجلس شورای اسلامی

معلمان ایران روز پنج‌شنبه، ۲۳ دی‌ماه، سومین تجمع اعتراضی خود در یک ماه گذشته را در بیش از ۵۰ شهر کشور برگزار کردند. گزارش‌ها از ایران از بازداشت دست‌کم سه تن در این تجمعات حکایت دارد.

در ادامه تجمعات اعتراضی معلمان در ایران طی ماه‌های گذشته، طبق فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، عده چشمگیری از معلمان صبح روز پنج‌شنبه، ۲۳ دی‌ماه، در بیش از ۵۰ شهر ایران تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اهواز و بوشهر روز پنج‌شنبه اسامی سه بازداشتی را چنین اعلام کرد: محسن عمرانی و محمود ملاکی، دو فعال صنفی معلمان در بوشهر و پیروز نامی، دبیر هیئت مدیره کانون صنفی معلمان خوزستان، در اهواز.

گزارش شده است که چند تن دیگر نیز در اهواز بازداشت شده‌اند.

در بخشی از بیانیه پایانی این تجمع به «بی‌توجهی‌های حاکمیت به امر آموزش» اعتراض شده است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در این بیانیه علاوه بر اجرای «اصولی و کامل» رتبه‌بندی فرهنگیان و همسان‌سازی بازنشستگان همچنین خواستار «آزادی معلمان دربند و مختومه شدن پرونده فعالان صنفی و توقف احضار و بازجویی معلمان توسط حراست‌ها و نهادهای امنیتی» شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، معلمان در تهران با تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی شعارهایی از جمله «معلم زندانی آزاد باید گردد» و «معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن» سر دادند.

در برخی از تجمعات نیز معلمان در سایر شهرها با بالا بردن قلم‌های خود شعار دادند که «قلم سلاح من است» و «قلم بر تفنگ غالب است».

مهم‌ترین خواسته معلمان شاغل و بازنشسته در تجمعات اعتراضی اخیر اجرای کامل رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد هیئت علمی دانشگاه‌ها برای معلمان شاغل و اجرای همسان‌سازی حقوق برای معلمان بازنشسته است.

https://twitter.com/i/status/1481524690753667073

لایحه رتبه‌بندی معلمان پس از حدود ده سال بلاتکلیفی و افزایش تجمعات اعتراضی معلمان در ماه‌های اخیر سرانجام روز ۲۴ آذر امسال به تصویب مجلس ایران رسید.

در واکنش به نحوه تصویب این لایحه، سخنگوی کانون صنفی معلمان با اعلام این که طرح تصویب‌شده مورد تأیید معلمان و تشکل‌های صنفی فرهنگیان نیست گفته بود که «تجمعات سراسری معلمان تا رسیدن به مطالبه مطلوب ادامه خواهد داشت».

تا این ساعت در شبکه‌های اجتماعی عکس‌هایی از تجمع در بیش از ۳۰ شهر در ایران منتشر شده است، از جمله در مشهد، نکا، کرمانشاه، ساری، تهران،‌ رشت، یزد،‌ اصفهان، ایذه و مریوان.

برگزاری تجمعات اعتراضی معلمان در ماه‌های گذشته به‌ویژه در شهرهای بزرگ گاهی با جو شدید امنیتی، خشونت علیه معترضان و بازداشت برخی از آن‌ها همراه بوده است.

روز پنج‌شنبه نیز عده‌ای از کاربران از «حضور گسترده پلیس، نیروهای امنیتی، خودروهای پلیس در مبادی ورودی مترو بهارستان و خیابان‌های اطراف منتهی به مجلس» در تهران خبر می‌دهند.

بالا گرفتن اعتراضات سراسری فرهنگیان در حالی اتفاق می‌افتد که جمهوری اسلامی ایران با مشکلات اقتصادی بسیاری از جمله به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی ناشی از فعالیت‌های هسته‌ای دست‌به‌گریبان است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در آبان ۴۴.۴ درصد بوده و بر پایه آمارهای رسمی وزارت کار، متوسط قیمت بیش از ۸۳ درصد اقلام خوراکی در ایران از حد بحران هم فراتر رفته است.

رادیو فردا