ایران واکسیناسیون کرونا را با استفاده از واکسن اسپوتنیک ( Sputnik V) ساخت روسیه آغاز کرد.
واکسیناسیون در مراسمی در تالار امام بیمارستان “امام خمینی” تهران بطور رسمی آغاز شد.
مقامهای ایران اعلام کرده بودند که ابتدا کارمندان بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها این واکسن را دریافت میکنند. هر چند تزریق واکسن اختیاری خواهد بود.
در ایران بر اساس سند واکسیناسیون برای گروههای هدف، کارکنان بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی، سپس کادر درمان وبعد خانههای سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال در اولویت نخست تزریق واکسن کرونا قرار دارند.
ایران واکسیناسیون کرونا را با واکسن “اسپوتنیک وی” شروع کرده است که نتایج مرحله آخر آزمایش انسانی آن نشان میدهد که این واکسن بیخطر و اثربخشی آن ۹۱.۶ درصد است.
بنابر گزارشها پارسا نمکی فرزند سعید نمکی وزیر بهداشت نخستین نفری بود که اولین واکسن کرونا در ایران به او تزریق شد. اخیرا وزیر بهداشت در پاسخ به انتقادها از خرید واکسن “اسپوتنیک وی” گفته بود که “به کوری چشم خیلیها” این واکسن را اول به “خانواده خودمان” تزریق میکنیم.
یک متخصص بیهوشی و یک پرستار در بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی نفرات بعدی بودند که واکسن کرونا به آنها تزریق شد.
کمبود واکسن برای واکسیناسیون گسترده
با وجود اعلام آغاز واکسیناسیون عمومی، ایران هنوز نتواسته واکسن کرونا در تعداد زیاد وارد کند.
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت “واکسیناسیون با روزانه هزار نفر آغاز خواهد شد و سپس با توجه به ارزیابی مجدد سیستم به صورت تصاعدی افزایش مییابد تا به حداکثر برسد”.
پیش از این، سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفته بود “هفته گذشته اولین محموله واکسن اسپوتنیک روسیه به تعداد ۲۰ هزار دوز وارد کشور شد و قرار است امروز بین دانشگاههای علوم پزشکی توزیع شود؛ هفته بعد ۱۰۰ هزار و هفته بعد از آن نیز ۲۰۰ هزار دُز واکسن وارد کشور خواهد شد”.
سعید نمکی نیز با اشاره به خرید واکسن اسپوتنیک روسیه گفت “با اینکه جزو اولین مذاکره کنندگان برای خرید این واکسن بودیم پانزدهمین کشوری هستیم که این واکسن را تزریق می کنیم”.
وزیر بهداشت امروز گفت “با وجود خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن از سبد کوواکس که برای هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کافی است باید میزان بیشتری واکسن به کشور وارد کنیم چون این میزان واکسن جوابگو نیست”.
ایران همزمان به دنبال تولید داخلی واکسن کروناست.