هرانا از ابتلای سهیلا حجاب، زندانی سیاسی و ۱۳ زندانی دیگر در زندان کرمانشاه به کرونا خبر داده است. علیرغم ابتلای زندانیان به کرونا بهداری زندان کرمانشاه به دلیل عدم حضور پزشک متخصص به حالت تعطیل درآمده است.

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گزارشی که روز جمعه ۲۲ بهمن (۱۱ فوریه) منتشر کرد ابتلای سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه به بیماری کرونا را تائید کرده است

هرانا به نقل از یک منبع مطلع نوشت علاوه بر سهیلا حجاب، ۱۳ زندانی دیگر نیز در بند زنان به بیماری کرونا مبتلا شدند. این در حالی است که بهداری بند نسوان زندان کرمانشاه به دلیل عدم حضور پزشک متخصص به حالت تعطیل درآمده و فقط در صورت شرایط اورژانسی مسئولان زندان اجازه انتقال زندانی به بیمارستان را صادر می‌کنند.

سهیلا حجاب از معترضان به حجاب اجباری است. 

او خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. اما بعد شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه او را از بابت اتهاماتی ازجمله “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی” به پنج سال حبس تعزیری محکوم کرد.

خانم حجاب، روز شنبه سوم خردادماه ۱۳۹۹، پس از تائید حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او مدتی قبل از زندان قرچک ورامین به زندان سنندج تبعید و در ۱۷ دی ۹۹ به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شد.

خبر آزار و انتقال او به زندان سنندج و از آنجا به زندان کرمانشاه به شکل وسیعی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

بی‌توجهی مسئولان زندان به ابتلای زندانیان سیاسی به کرونا 

تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در ایران به کرونا مبتلا شدند و گاهی بی‌توجهی مقامات ایرانی حتی به مرگ آنان منجر شده است. طبق گفته نهادهای مدافع حقوق بشر، مقامات زندان به عمد مانع دسترسی زندانیان سیاسی به خدمات درمانی و دارو می‌شوند.

مرگ بکتاش آبتین، شاعر، فیلمساز و عضو کانون نویسندگان که پس از دو بار مبتلا شدن به کرونا با تاخیر روانه بیمارستان شده بود یکی از نمونه‌های برخورد با زندانیان سیاسی در ایران است.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز محروم شدن این زندانی سیاسی از “حق درمان” را به شدت محکوم کرده و مقام‌های جمهوری اسلامی ایران را مسئول مرگ او  دانسته است.

با انتشار خبر درگذشت بکتاش آبتین طوفانی از اعتراض در شبکه‌های اجتماعی ایران به راه افتاد.