گابریل نورونها، مشاور پیشین گروه اقدام علیه رژیم ایران در دولت ترامپ، در یک رشته پیام توئیتری به نقل از مقامات وزارت امور خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا و همچنین مسئولان ارشد اتحادیۀ اروپا فاش کرد که رابرت مالی آمادۀ انجام سازش هایی در قبال رژیم ایران است که به زیان امنیت ملی آمریکا تمام خواهد شد.
یکی از منابعی که این خبر را در اختیار گابریل نورونها قرار داده، گفته است : “آنچه در وین می گذرد فاجعه است. کل مذاکرات آمریکا در وین توسط نمایندۀ روسیه میکائیل اولیانوف هدایت می شود.”
به گفتۀ گابریل نورونها، رابرت مالی قول داده که تحریم ها علیه فرماندهان سپاه پاسداران که “از بدترین تروریست ها و شکنجه گران رژیم ایران” محسوب می شوند، از قبیل محسن رضایی، حسین دهقان، علی اکبر ولایتی برداشته شوند.
به گفتۀ گابریل نورونها، رابرت مالی همچنین قول داده که “صندوق های سیاه” شخصی علی خامنه ای یعنی بنیادها، آستان قدس رضوی، کمیتۀ فرمان امام، بنیاد مستضعفان و… از شمول تحریم های آمریکا خارج شوند. بدتر از همه، به گفتۀ گابریل نورونها، رابرت مالی قول داده پس از رفع تحریم ها از سپاه پاسداران، آمریکا این گروه را از فهرست سازمان های تروریستی خارج کند، مشروط به این که نمایندگان ایران مستقیماً با آمریکا وارد گفتگوهای جدید دربارۀ فعالیت های سپاه در منطقه شوند. گابریل نورونها تصریح کرده است که ایران ظاهراً با این پیشنهاد مخالفت کرده و حاضر نشده است کمترین سازشی دربارۀ فعالیت های خود در منطقه و در زمینۀ تولید موشک های بالستیکی و یا حمایت خود از عملیات تروریستی و گروه های نیابتی در منطقه و حتی خودداری از گرونگیری انجام بدهد.
در پی اظهارات نورونها، کلودیا تنی، نمایندۀ جمهوری خواه کنگرۀ آمریکا، رابرت مالی، نمایندۀ ویژه این کشور در امور ایران را متهم کرد که با بهره گیری از بحران اوکراین می کوشد امتیازهای فراوانی به حکومت ایران در مذاکرات وین بدهد. کلودیا تنی، گفته است اگر این تلاش ها صحت داشته باشند، اقدام رابرت مالی کاملاً غیرقانونی است و هر گونه توافق با ایران باید به تأئید کنگرۀ آمریکا برسد.
همزمان با این اظهارات علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، در توئیتی خطاب به دولت جو بایدن هشدار داد که اگر از فرصت مذاکرات وین برای دستیابی به یک “توافق خوب” به موقع استفاده نکند “قطعاً در آینده احساس شکست خواهد کرد.” او بار دیگر با استناد به اظهارات دولت کنونی آمریکا، سیاست “فشار حداکثری” بر ایران را شکستخورده دانست.
در این حال، بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، بعید ندانست که در هفته ها و شاید در روزهای آینده توافقی میان قدرت های جهانی و ایران در وین امضاء شود. او در عین حال قول داد که اسرائیل هر آنچه لازم است برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی انجام بدهد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر پیشین اسرائیل، نیز با انتقاد از رویکرد دولت ائتلافی اسرائیل در قبال ایران، گفته است که حکومت ایران در حال پیشروی به سمت امضای توافقی هولناک است که امنیت و آیندۀ دولت اسرائیل را به خطر خواهد انداخت.