وزیر خارجه روسیه نسبت به تجهیز نظامی اوکراین از سوی کشورهای دیگر هشدار داد. گروه آنونیموس مدعی هک چند شبکه تلویزیونی روسیه شد..وال استریت ژورنال میگوید مسکو شبهنظامیان سوری را در جنگ اوکراین به کار میگیرد.
● دور سوم مذاکرات اوکراین و روسیه در بلاروس آغاز شد
به گفته خبرگزاری روسی اینترفاکس، دور سوم مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه در بلاروس آغاز شده است.
● روسیه برای صلح با اوکراین شرط گذاشت
روسیه میگوید، در صورتی که اوکراین با سه شرط این کشور موافقت کند نیروهای روسیه فورا عملیات نظامی خود را متوقف میکنند.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفته است، اوکراین باید در قانون اساسی خود قید کند که وارد ائتلاف با دیگر کشورها نخواهد شد.
علاوه بر این اوکراین باید بپذیرد که شبهجزیره کریمه جزو قلمرو روسیه است و دو استان دونتسک و لوهانسک در جنوب این کشور نیز سرزمینهای مستقلی هستند.
● لاوروف: ارسال سلاحهای خارجی به اوکراین به فروپاشی جهانی میانجامد
خبرگزاری اینترفاکس مینویسد، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هشدار داد که تجهیز اوکراین با سلاحهای خارجی به “فروپاشی جهانی” میانجامد.
خبرگزاری تاس نیز نوشت، ماریا زاخارووا، سخنگوی لاوروف گفته است، ارسال تجهیزات نظامی از سوی غرب به اوکراین أوضاع این کشور را “فاجعهبار” خواهد ساخت.
● شرکت نیسان کارخانه خود در سن پترزبورگ را تعطیل میکند
خودروسازی نیسان دوشنبه ۷ مارس اعلام کرد، فعالیت کارخانه خود در شهر سنپترزبورگ روسیه را در چند روز آینده متوقف خواهد کرد.
شرکت نیسان پیشتر اعلام کرده بود که صادرات خودرو به روسیه را به حالت تعلیق درآورده است.
● بریتانیا: روسیه ممکن است دسترسی اوکراین به اخبار را کاهش دهد
وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد، احتمال دارد که روسیه با هدف گرفتن زیرساختهای شبکه ارتباطات اوکراین، در صدد کاهش دسترسی این کشور به منابع موثق خبری باشد.
به نوشته رویترز، یک مقام اطلاعاتی وزارت دفاع در توییتی نوشت، روسیه با این اقدام دسترسی غیرنظامیان را به اخبار و اطلاعات موثق کاهش میدهد.
به گفته او، در این صورت اینترنت اوکراین نیز به دلیل حملات روسیه به زیرساختها بهشدت صدمه خواهد دید.
● سازمان ملل کشته شدن بیش از ۴۰۰ غیر نظامی در اوکراین را تأیید کرد
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد دوشنبه ۷ مارس خبر مربوط به کشته شدن ۴۰۶ غیر نظامی، از جمله ۲۷ کودک از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه تا کنون را تأیید کرد.
سازمان ملل در عین حال میگوید که شمار حقیقی باید بسیار بیش از این باشد.
● یک گروه هکری مدعی هک شبکههای تلویزیونی روسیه شد
گروه هکری “انونیموس” میگوید، چند شبکه تلویزیونی دولتی روسیه را هک و تصاویری از جنگ در اوکراین را پخش کرده است.
این گروه در پیامی توییتری اعلام کرد، از جمله سرویسهای پخش آنلاین روسی وینک و ایوی و کانالهای تلویزیونی روسیه ۲۴، کانال یک و مسکو ۲۴ را هک کرده است.
● نیروی دریایی اوکراین: کشتی روسی را با حمله به عقبنشینی وادار کردیم
نیروی دریایی اوکراین میگوید، در آبهای بندر اودسا به یک کشتی روسی حمله کرده است.
در پیامی که در فیسبوک منتشر شده آمده است: «دشمن باز هم عقب نشست.» رویترز با اعلام این خبر نوشته است که هنوز مشخص نیست که این کشتی از چه نوعی بوده است.
● روسیه از شرکت در جلسه دیوان بینالمللی لاهه خودداری کرد
روزنامه گاردین گزارش داده که روسیه از حضور در اولین جلسه دیوان بینالمللی دادگستری که به درخواست اوکراین برای بررسی ارتکاب جنایت جنگی روسیه در اوکراین برگزار شد شرکت نکرد.
جوآن داناهیو، رئيس این دیوان گفت که سفیر روسیه در هلند اطلاع داده که دولت مسکو قصد شرکت در این دادگاه را ندارد. داناهیو از عدم حضور روسیه ابراز تأسف کرد. اوکراین از دیوان لاهه خواسته بود سریعا مداخله کند و جلوی کشتار بیشتر غیرنظامیان توسط روسیه را بگیرد.
اوکراین و روسیه هر دو کنوانسیون نسلکشی را امضا کردهاند.
● فرماندار میکولایف: فرودگاه این منطقه را پس گرفتیم
ویتالی کیم، فرماندار میکولایف میگوید، نیروهای اوکراینی فرودگاه این منطقه در جنوب این کشور را از نیروهای روسی پس گرفتهاند.
به گزارش رویترز، کیم در پیامی گفت: «جادهها بازند و ما پلها را کنترل میکنیم. شما میتوانید به صورت ایمن میکولایف و سایر شهرها را ترک کنید.»
یک سرباز اوکراینی در حوالی کییف
● وال استریت ژورنال: روسیه شبهنظامیان سوری را برای جنگ استخدام میکند
وال استریت ژورنال از قول چهار مقام آمریکایی گزارش داد که روسیه برای جنگ در اوکراین شبهنظامیان سوری را استخدام میکند.
این روزنامه آمریکایی در این گزارش در روز یکشنبه ۶ مارس نوشت که برخی از این شبهنظامیان سوری اکنون در روسیه به سر میبرند و آماده اعزام به جنگاند.
روسیه در جنگ داخلی سوریه از دولت این کشور در برابر شورشیان حمایت میکند. سوریه یکی از کشورهایی بود که به قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رأی منفی داد.