فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از بستری شدن ۱۸۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان تهران خبر داد و گفت: هم اکنون ۵۲۳ بیمار در بخش مراقبت ویژه هستند.
به گزارش همشهری آنلاین، دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به افزایش شیوع زیرسویه جدید امیکرون در عرصه جهانی، منطقه مدیترانه شرقی و به تبع آن ایران اشاره کرد.
به گفته وی در هفته گذشته بالاترین رشد آماری میزان بروز و شیوع بیماری کووید ۱۹ و امیکرون در منطقه مدیترانه شرقی مشاهده شده است و در ایران نیز شاهد افزایش شیوع این ساب واریانت جدید ویروس کرونا بودهایم.
زالی از افزایش شاخص بستری و سرپایی بیماران کرونایی تهران در روزهای اخیر خبر داد و افزود: در شبانه روز گذشته میزان مراجعه سرپایی در استان تهران به ۷ هزار و ۲۰۰ نفر رسید که نسبت به هفته گذشته افزایش داشته است.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به بستری ۴۹۰ بیمار کرونایی جدید در مراکز درمانی و بیمارستانهای تهران در شبانه روز گذشته، اظهار کرد: ۱۰۲ نفر از این بیماران در بخشهای ویژه بستری شده اند.
به گفته وی در حال حاضر مجموعا ۱۸۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای تهران بستری هستند که این آمار نسبت به هفته گذشته ۲۲ درصد رشد داشته است. همچنین ۵۲۳ بیمار کرونایی نیز هم اکنون در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای تهران بستری هستند.
واکسننزدهها بیشترین افراد بستریشده
فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت با اشاره به اینکه بیشتر بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانها دوره واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده بودند، به تمامی شهروندان تهرانی توصیه کرد: در صورتی که علایم بیماری ندارند و زمان دریافت دز یادآور واکسن آنها رسیده است در اسرع وقت برای دریافت دز یادآور به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
به گفته زالی در شبانهروز گذشته ۴۲ هزار تهرانی برای دریافت واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کردند و تاکنون ۳۰۰ هزار نفر دوز چهارم را در استان تهران دریافت کردند.
زالی خاطرنشان کرد: در سوشهای جدید بیماری کرونا نیز رعایت پروتکلهای بهداشتی، شستن دستها، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در فضاهای مسقف و پر ازدحام و به ویژه تهویه مناسب و کافی میتواند در کنترل و پیشگیری بیماری موثر باشد.
خداحافظی با آسترازنکا در ایران؛ دیگر برنامهای برای واردات واکسن خارجی وجود ندارد
در حالی که هنوز برخی کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بر تزریق واکسنهایی خاص تاکید دارند تا به مسافران خارجی، گردشگران، ورزشکاران قهرمانی و … اجازه ورود به کشورشان را بدهند، مسئولان وزارت بهداشت کشورمان تاکید دارند که در سال ۱۴۰۱ برنامهای برای خرید واکسن خارجی کرونا ندارند.
در ایران تنها واکسنهای خارجی کرونا که مجوز تزریق داشتند، آسترازنکا و سینوفارم بودند اما سینوفارم را بسیاری از کشورها نمیپذیرند و آسترازنکا را نیز با ارفاق قبول میکنند. همین امروز، مربی تیم ملی پاراکانو از لغو اعزام قایقرانان ایرانی به مسابقات قهرمانی جهان کانادا بهدلیل عدم صدور ویزا خبر داد و به ایسنا گفت: تنها شرط میزبان برای اعزام قایقرانان به قهرمانی جهان که قرار است ماه آینده برگزار شود، تزریق واکسن آسترازنکاست. در حالی که واکسن تزریقی ۳ تن از ورزشکاران ما سینوفارم است.
واکسنی همچون آسترازنکا نیز در حالی تاییدیه بینالمللی دارد که تاریخ انقضای آن، روز ۲۳ تیر امسال در ایران به سر آمد و مسئولان اعلام کردند که مردم به جای آسترازنکا به سمت واکسنهای دیگر که در کشور موجود هستند، بروند. اما در این میان افرادی مثل ورزشکاران، دانشجویان، گردشگران، تاجران و … هستند که قصد سفر خارجی دارند و واکسنهای ایرانی در کشورهای دیگر مورد تایید و پذیرش نیست. البته بسیاری از کشورها نیز قوانین سختگیرانه درباره منع برخی واکسنها (مانند سینوفارم) را حذف کردهاند.
واکسنهای داخلی جوابگو است
پدرام پاکآیین، سخنگوی وزارت بهداشت در این رابطه به همشهریآنلاین میگوید: خوشبختانه از جهت تولید واکسن به مرحله بسیار خوبی رسیدهایم و به همین دلیل از آبان سال گذشته (سال ۱۴۰۰) واردات واکسن به کشور نداشتهایم. البته در ماههای بعد از آن تعداد محدودی واکسن آسترازنکا به صورت اهدایی وارد کشور شد.
پاکآیین با بیان این که از این به بعد، بار اصلی تامین واکسن کشور را واکسنهای داخلی به دوش خواهند کشید، میگوید: در سال ۱۴۰۱ هم برنامهای برای خرید واکسن خارجی نداریم.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که با این اوصاف، تکلیف مسافران و ورزشکاران که قصد خروج از کشور و سفر به اروپا و … را دارند، چیست؟ اظهار میکند: با توجه به ترکیب انواع واکسنهایی که در دسترس بوده، ۹۲ درصد هموطنان برای سفرهای خارجی با مشکل مواجه نیستند. ضمن آن که بسیاری از کشورهای جهان در حال حاضر الزامی به تزریق واکسن آسترازنکا ندارند.
او ادامه میدهد: با توجه به پیگیریهایی که اداره کل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت به عمل آورده، برای سفرهای خارجی درصدی آسترازنکا باقی مانده و تدابیر لازم برای مسافران خارجی اندیشیده شده و پیشبینی این است که چالشی برای سفرهای خارجی هموطنان نخواهیم داشت.
پاکآیین درباره ورود واکسن چینیِ سینوفارم هم میگوید: واکسن سینوفارم فعلا در کشور در دسترس است و با توجه به ذخایر موجود، فعلا برنامهای برای خرید واکسن خارجی نداریم و تولیدات داخل برای تامین نیازهای اصلی کافی است.
لغو قوانین محدودکننده در بسیاری از کشورهای اروپایی
متصدی یکی از آژانسهای مسافرتی هواپیمایی نیز در گفتگو با خبرنگار همشهری آنلاین میگوید: طبق تازهترین گزارش انجمن بینالمللی حملونقل هوایی (یاتا)، بسیاری از کشورهای غربی ازجمله سوئد، نروژ، مجارستان و لهستان تمام قوانین محدودکننده کرونایی را لغو کردهاند، برخی کشورها مثل فرانسه سختگیریها را کم کردهاند اما واکسنهایی مثل سینوفارم هنوز مورد پذیرش آنها نیست، بعضی کشورها هم مثل کانادا واکسنهایی مانند سینوفارم هم مورد تاییدشان است و باید دید منعی که برای ورزشکاران (قایقرانان) گذاشته شده، ازسوی کدام ایرلاین کانادا است. وگرنه دولت کانادا سینوفارم را هم میپذیرد.