در حالی که اخبار جان‌باختن معترضان مجروح ادامه دارد و گزارش‌ها از وخامت حال بسیاری از زندانیان در اثر شکنجه و فشارهای ماموران سرکوبگر خبر می‌دهند، قوه قضاییه جمهوری اسلامی همچنان به صدور احکام اعدام، شلاق، حبس‌های طولانی و اعمال وثیقه‌های سنگین علیه معترضان ادامه می‌دهد.

کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور نوشت گزارش‌هایی دریافت کرده مبنی بر اینکه غزال امیری دانشجوی دانشگاه شیراز در اعتراضات ۱۸ مهر باتوم خورده اما به دلیل ترس از بازداشت به بیمارستان نرفته است. روز بعد حال این دانشجو وخیم شده و پس از انتقال به بیمارستان جانش را از دست می‌دهد.

این کانال که اخبار دانشجویی را منتشر می‌کند، در عین حال خاطرنشان کرده که «مستقلا نحوه‌ کشته شدن غزال امیری را تایید یا رد نمی‌کند.».

از سوی دیگر، بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال، دندان‌های صالح میرهاشمی، معترض محکوم به اعدام، در زندان و زیر شکنجه شکسته و پرده گوش او نیز پاره شده است. صالح میرهاشمی به تازگی ازدواج کرده، و مادر او در اثر فشار عصبی ناشی از وضعیت فرزندش، حال وخیمی دارد.

در همین حال، پایگاه خبری هرانا گزارش داد ابراهیم نارویی که در جریان اعتراضات سراسری در زاهدان بازداشت شده بود از سوی شعبه شش دادگاه انقلاب این شهر به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد.

از سوی دیگر، حساب ۱۵۰۰ تصویر ویدیویی از مادر و پدر سعید یعقوبی، معترض محکوم به اعدام در اصفهان، منتشر کرده که در آن می‌گویند پسرشان سعید نان‌آور خانه بوده و خواستار آزادی او شدند.

همچنین بر اساس گزارش‌‌ها و فایل صوتی منتشرشده در رسانه‌های اجتماعی، حسن فیروزی، معترض بازداشتی که دخترش به تازگی متولد شده ، در تماس از زندان از مردم ایران خواسته «کاری کنید که دخترم را یک بار ببینم. من چه امضا بکنم و چه نکنم مرا می کشند. دلم می‌خواهد آخرین بار دخترم را ببینم.»

خبرگزاری میزان نیز در توییتی با اشاره به بازداشت پوریا جواهری، معترض جوان، در کامیاران، او را متهم کرد که «با اسلحه به سمت مامورین انتظامی شلیک کرده است.»

میزان افزود قرار بازداشت پوریا جواهری به اتهام «محاربه» صادر شده و پرونده‌اش در دادگستری کامیاران در حال رسیدگی است.

از سوی دیگر، نگرانی‌ها از صدور سایر احکام سنگین و وضعیت مبهم بسیاری از افراد بازداشت شده و شرایط خانواده‌های آنان ادامه دارد.

همسر وریا قمری، فعال کارگری، در نامه‌ به سازمان‌های حقوق بشری و کارگری گفت نیروهای لباس شخصی همسرش را ۱۸ دی‌ماه در حال دستفروشی در شهر سنندج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند. این در حالی است که این خانواده به دلیل نارسایی کلیوی فرزندشان تحت فشار مالی شدیدی هستند.

همسر احسان پیربرناش نیز خبر داد که این روزنامه‌نگار زندانی با وجود نامه پزشک زندان مبنی بر بیماری و عدم تحمل حبسدر دادگاه انقلاب ساری به ۱۸ سال حبس محکوم شده که ۱۰ سال از آن قابل اجراست.

از سوی دیگر، فرمانده انتظامی بوشهر اعلام کرد دو زن و دو مرد برای شعارنویسی در بوشهر و دشتی بازداشت شده‌اند.

اخراج و سرکوب دانشجویان معترض نیز ادامه دارد. رییس دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد: «ممکن است بعضی از دانشجویان ممنوع الورود را تا زمانی که کمیته انضباطی دانشگاه در مورد آن‌ها تصمیم بگیرد، ممنوع الورود نگه داریم. اگر کسی خطایی کرده است، باید قطعا پاسخگوی این خطا باشد.»

همچنین بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، دست‌کم دو دانشجوی دانشگاه علوم‌ پزشکی‌ تهران در کمیته‌ انضباطی حکم اخراج از دانشگاه و یا ترک و تبعید از دانشگاه گرفته‌اند.

در همین حال، فائزه عبدی‌پور، فعال صنفی دانشجویی، مجموعا به ۷ سال حبس و ۲ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

از سوی دیگر، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعیدانشگاه علامه در اعتراض به بازداشت علی زیرایی، دانشجوی این دانشکده و ابلاغ حکم ۵ سال حبس تعزیری میلاد عبدی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان با انتشار بیانیه‌ای در محکومیت اعدام‌ها نوشت: «حاکمیت مدعی حکومت مستضعفان و فقرا اینک برای مجازات سراغ فقیرترین و بی‌بهرەمندترین و در عین حال شریف‌ترین لایه‌های طبقاتی جامعه رفته است.»