سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران از بارگیری و ارسال اولین محموله واکسن کرونا توسط برنامه کوواکس به ایران خبر داد.

کیانوش جهانپور روز یکشنبه در توییتر اعلام کرد که اولین محموله واکسن تهیه شده از ساز و کار کوواکس شامل بیش از ۷۰۰ هزار دوز واکسن آکسفورد/ آسترازنکا از مسیر آمستردام به مقصد تهران، بارگیری و ارسال شد.

به گفته وی، مجوع سفارش خرید ایران از سبد کواکس بالغ بر ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا است و این ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا را نیز شرکت «اس کا بیو» کره جنوبی تولید کرده.

روز ۱۲ فروردین نیز پنجمین محموله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» به ایران ارسال شد که شامل ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونا بود. با این حال کندی روند واکسیناسیون در ایران انتقادات و هشدارهای زیادی برانگیخته است. برخی مقامات نظام پزشکی ایران از «فرصت‌سوزی» در واردات واکسن کرونا خبر داده‌اند.

ایران هنوز آمارهای به روز شده واکیسناسیون را منتشر نکرده، اما تا روز ۷ فروردین تنها ۱۶۱ هزار و ۶۰۱ هزار دوز واکسن در ایران تزریق شده بود که معادل کمتر از دو دهم درصد کل جمعیت ایران است.

مجموع واکسن‌های کرونای وارد شده به کشور نیز با احتساب محموله ۷۰۰ هزار دوزی آسترازنکا، یک میلیون و ۶۸۵ هزار دوز است که با توجه به آزمایشی بودن ۱۰۰ هزار دوز واکسن کوبایی، تعداد واکسن‌های قابل تزریق برای جمعیت هدف یک میلیون ۵۸۵ هزار دوز می‌شود.

این در حالی است که برخی همسایه‌های ایران به روند واکسیناسیون جمعیت خود شتاب داده‌اند. برای نمونه جمهوری آذربایجان که هفته گذشته تنها نیم میلیون دوز واکسن به شهروندان تزریق کرده بود، روز یکشنبه این رقم را به نزدیک یک میلیون نفر رساند که بیش از نیمی از آنها دوز دوم واکسن دریافت کرده‌اند و چهار میلیون دوز واکسن نیز اواسط هفته گذشته وارد کشور شد.

همچنین ترکیه تاکنون ۱۱.۵ درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده و ۸.۵ درصد آنها نیز دوز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

عربستان نزدیک ۵ میلیون نفر، امارات ۸.۵ میلیون نفر، قطر۹۰۰ هزار نفر، کویت۶۰۰ هزار نفر و بحرین ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت خود را واکسینه کرده‌اند.