فرات: به مناسبت فرارسیدن 8 مارس روز جهانی زن، سمپوزیومی با عنوان «فلسفهی وحدتبخش “ژن ژیان آزادی” و اهمیت آن» از سوی دانشگاه روژآوا و با همکاری آکادمی ژنئولوژی در شهر قامشلو برگزار شد. و در این رابطه به مناسبت ٨ مارس روز جهانی زنان زحمتکش، سمیناری در مرکز فرهنگی و دموکراتیک کورد در زوریخ برگزار شد.
سمینار توسط مریم فتحی نماینده جامعه زنان آزاد شرق کوردستان (کژار) در اروپا ارائه شد.
مریم فتحی درباره قیام خلقهای ایران که با قتل ژینا امینی شروع شد و چند ماه است ادامه دارد، نیز درباره مبارزات زنان در ایران به ارزیابی پرداخت. مریم فتحی به سوالات حضار نیز جواب داد و افزود: لازم است همه از انقلاب ژن، ژیان، ئازادی حمایت کنند.
به شعار خلقهای ایران تبدیل شد
مریم فتحی اعلام کرد قیام خلق که با قتل ژینا امینی شروع شد علیرغم سرکوبها، چند ماه است ادامه دارد. فتحی گفت: سالهاست مبارزات زنان ایران علیه جمهوری اسلامی ادامه دارد. نباید آن را کم ارزش دانست. این شعار نتیجه فلسفه ملت دموکراتیک رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان است. امروزه این شعار علاوه بر کورد، توسط خلق بلوچ، فارس، افغان و سایر خلقهای ایران سر داده میشود. این یک دستاورد برای جنبش زنان است. همه جهان این شعار را سر میدهند. فلسفه ژن، ژیان، ئازادی که در روژآوای کوردستان جامهی عمل یافت، در ایران نیز محقق خواهد گشت.
این اولین بار است خلقهای ایران با هم و همزمان عمل میکنند
نماینده کژار گفت که در ایران چندین خلق و اقلیت ملی و مذهبی گوناگون وجود دارد و اشاره کرد که همه خلقهای ایران در قیام ژن، ژیان، ئازادی شرکت دارند و افزود: جمهوری اسلامی با ایجاد ترس و وحشت به حیات خود ادامه میدهد. در این سالها هزاران نفر اعدام شدند. خلق جوهر این رژیم را می شناسند. باید این قیام با پیشاهنگی زنان جلو برود و سراسر ایران را شعلەور کند. به این توجه کنید که در شهر قم که مرکز دینی رژیم است، در اینجا حتی زنان به پا خواستند. پیش از این نیز قیامهای مشابهی وجود داشته است، اما برای اولین بار است که همه خلقهای ایران با هم و همزمان عمل میکنند.
دولت اسلامی بر ضد زنان تأسیس شد
مریم فتحی با تاکید بر اینکه از روزی که ایران تأسیس شد، حقوق زنان به طور مداوم قهقرایی داشته است، گفت: وقتی خمینی از فرانسه آمد و به قدرت رسید، ابتدا حجاب زنان را در دستور کارش قرار داد. اکنون چنان سیستمی ایجاد شده است که برای پیگیری لباس زنان یک تشکیلات پلیس ایجاد شده است. آنها زندگی زنان را در ایران به کابوس تبدیل کردهاند.
سرانجام به عنوان پژاک، کودار یا کژار، نه با حکومت اسلامی، نه شاه و نه با مجاهدین طرف شدند. مریم فتحی نماینده کژار در اروپا با تاکید بر اینکه آنها به عنوان راه سوم مبارزه میکنند، گفت: مبارزه ای که در چهار بخش کوردستان انجام میشود برای ما معنادار است. ژینا امینی شهید باکور کوردستان نیز هست، شهید سکینه جانسز نیز شهید روژهلات هم میباشد. احزاب زیادی در کوردستان وجود دارد. با این حال باید با هم به نفع خلق عمل کرد. خلق ما که در اروپا زندگی میکنند باید نسبت به قتلعامهای روزانه روژهلات حساس و هشیار باشند.
برگزاری سمپوزیوم «فلسفهی وحدتبخش “ژن ژیان آزادی” و اهمیت آن» در روژآوا
زنان روژآوا که از یک مرحلهی انقلابی عبور کردهاند و نقشی کلیدی در انقلاب ایفا نمودند همواره حمایت خود را از زنان ایران و روژهلات کوردستان نشان دادهاند. بدین منظور در راستای حمایت و بحث و گفتگو دربارهی جنبش “ژن ژیان آزادی” و انقلاب خلقهای ایران و روژهلات کوردستان در روز پنجم مارس دانشگاه روژآوا با همکاری آکادمی ژنئولوژی سمپوزیومی در شهر قامشلو برگزار نمود.
این سمپوزیوم با حضور دانشجویان دانشگاه روژآوا، کوبانی و روژهلات و با شرکت فعالین سیاسی و آکادمیسینهای زن از ایران و روژهلات کوردستان به صورت آنلاین آغار شد.
در نشست نخست زوزان سیما به نمایندگی از آکادمی ژنئولوژی به طور کوتاه در مورد خاستگاه این شعار و بسترهای لازم جهت انقلاب زنان سخن گفت.
در نشست دوم فوزا یوسف، از اعضای هیئت ریاست پ.ی.د (حزب اتحاد دموکراتیک) به اهمیت انقلاب روژآوا و تاثیر آن بر سایر مناطق خاورمیانه پرداخت.
در بخش دوم سهیلا شهریاری دانشجوی دکترای علوم سیاسی به جنبش “ژن ژیان آزادی” و چشماندازهای آن پرداخته و در بخش دیگر این سمپوزیوم عاطفه رامسری محقق دکترای دانشکده تاریخ و جامعهشناسی بیلفلد و عضو هیئت علمی موسسه علوم اجتماعی دانشگاه روژآوا وضعیت ملتهای ایران و انقلاب خلقها و به خصوص کاراکتر سیستم دولتی را مورد ارزیابی قرار دادند.
در بخشهای دیگر رزا ثابتنیا از فعالین حقوق بشر و روزنامهنگار اهوازی به شرایط مردم عرب و وضعیت تحمیلی بر آنان و همچنین فشار دولتی بر مناطق عربنشین پرداخته است.
در ادامه لائبه آرام و شکوفه امید که به عنوان فعالین حقوق زنان بلوچ و افغان در این سمپوزیوم شرکت داشتند به مشکلات و مسائل زنان بلوچ و افغان به ویژه وضعیت افغانیانی که در ایران زندگی میکنند، پرداختند.
مهمانان برنامه به اهمیت مبارزات زنان کورد و الهامبخش بودن آن برای سایر زنان منطقه تاکید کردند.
این برنامه با پرسش و پاسخ از مهمانان و در نهایت بر ضرورت همدلی و اتحاد زنان جهت ارتقای مبارزات و فراهم آوردن بسترهای انقلاب زنان پایان یافت.