شاهد قتل فرزندمان بودیم؛ خانواده پیرفلک از ضابطین قضایی شکایت کردند
سجاد پیرفلک، عموی کیان پیرفلک در توییتی تصویری از شکایت میثم پیرفلک و زینب مولایی راد، پدر و مادر کیان را از «ضابطین قضایی به دلیل تیراندازی به خودروی شخصی شان» منتشر کرده است. آن ها در شکایت خود گفته اند که اطلاع کامل از وقوع قتل فرزندشان داشته اند و خود شاهد و ناظر وقوع قتل و مجروع شدن میثم پیرفلک بوده اند. در این شکایت گفته شده که والدین کیان پیرفلک هیچ شکایتی از عباس کورکوری معروف به مجاهد و بهمن بهمنی و بقیه بازداشت شدگان شهر ایذه ندارند. سجاد پیرفلک در این توییت همچنین گفته که از شروع اعتراضات در ایذه دست کم «۱۳ جوان و نوجوان کشته، دهها نفر زخمی و چند صد نفر بازداشت شدند.» او در این توییت افزوده که خانواده پیرفلک و سایر قربانیان خواستار لغو احکام اعدام برای سایر شهروندان در بند هستند. کیان پیرفلک کودک ۹ سالهای بود که در آبان ماه سال گذشته در اوج اعتراضات، خودروی آن ها در شهر ایذه به گلوله بسته شد و کیان در این تیراندازی کشته و پدرش به شدت مجروح شد. کشته شدن او موجی از همدردی جهانی را به همراه داشت.
فوت یک دانشجو در سایهی بیخیالی مدیران
بیمسئولیتی مدیران اینبار در دانشگاه امیرکبیر منجر به فوت یک دانشجو شد. به شورای صنفی دانشجویان کشور در روز ۱۰ خرداد، بصیر ابراهیمپور دانشجوی ورودی ۹۸ مکانیک، در دانشگاه دچار حمله قلبی میشود. دانشجویانْ اورژانسِ دانشگاه را مطلع میسازند اما در کمال ناباوری اقدامی از سمت اورژانس صورت نمیگیرد و گفته میشود پس از سپری شدن حدود ۴۵ دقیقه یک آمبولانس از خارج دانشگاه برای رسیدگی به حال دانشجو وارد دانشگاه میشود. مرکز فوریتهای پزشکی در داخل دانشگاه مستقر است و در فاصلهای بسیار نزدیک به محل وقوع حادثه قرار داشته است. چهبسا اگر اورژانس در همان دقایق ابتدایی به وضعیت دانشجو رسیدگی میکرد، اکنون بصیر ابراهیمپور زنده بود.
واکنش ریاست و هیئت رئیسه دانشگاه به این موضوع بسیار سریعتر از آنچه پیشبینی میشد رخ داد. این افراد که خود یکی از اصلیترین مقصرین این مرگ دانشجو بودند، در کمال بیشرمی در بیانیهای ابراز تاسف کرده و سعی در سادهسازی ماجرای فوت این دانشجو داشتند. وقاحت این افراد به حدی است که در این بیانیه به دروغ اذعان کردهاند که اورژانس دانشگاه توانسته به موقع سر صحنه حاضر شود و دانشجو را به بیمارستان منتقل کند.
این اتفاق درحالی رخ میدهد که دانشجویان چندیدنبار وضعیت نابسامان اورژانس دانشگاه را به مسئولین گزارش دادهبودند اما گویا هرگز سلامتی دانشجو اولویت این افراد نبوده است. در چندماه اخیر شاهد نصب دوربینهای متعدد در سطح دانشگاه بودیم. نیروهای حراست در این مدت چندبرابر شدهاند و در هر گوشه و کنار دانشگاه گشت میزنند. اما اندکی از این بودجه سهم دانشجو و زیست دانشجو نشده است.
این اتفاق مسبوق به سابقه است و چندی پیش هم در دانشگاه زنجان شاهد چنین اهمالکاریای بودیم که به فوت یک دانشجو انجامید. بنظر میرسد با استقرار مدیران خودکامه در دانشگاهها به مثابه بازوی سرکوب و از سمت دیگر تضعیف شوراهای صنفی به عنوان نهاد منسجمکننده و نظامبخش مطالبات دانشجویی، بیش از پیش شاهد این قبیل اتفاقات خواهیم بود.
یک نوجوان معترض بلوچ که به اعدام محکوم شده است، بر اثر ضرب و شتم ماموران زندان زاهدان در وضعیت سلامتی نامناسبی به سرمیبرد
خبرگزاری حال وش در گزارشی به نقل از یک منبع مطلع نوشته است: ماموران زندان زاهدان، شعیب میربلوچاهی را از بند ۹ به بیرون برده و به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده اند. وی از ناحیه سر دچار شکستگی و خونریزی شده و با وجود وخامت حالش، از رسیدگی پزشکی محروم ماندە است. شعیب میربلوچزهی ریگی نوجوان ١٩ ساله، در تاریخ ۱۳ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در زاهدان بازداشت و با اتهام فساد فی الارض توسط دادگاه عمومی زاهدان به اعدام محکوم شد. حال وش در ادامه گزارش خود میافزاید که پنج شهروند بلوچ دیگر به نامهای منصور دهمرده، کامبیز خروت، ابراهیم نارویی، منصور و نظام الدین حوت که به اعدام محکوم شدهاند، در بند ۹ زندان مرکزی زاهدان تحت فشار و شکنجه و محرومیت از تمامی حقوق خود همراه با محدودیتهای تلفن و ملاقات با خانواده بسر میبرند.