فاروق رشیدی، کارگر اهل سقز توسط گروه بنیادگرای سلفی کشته شد، خودکشی کارگر پتروشیمی ایلام در پی اخراج توسط حراست، وخامت حال آرش جوهری در زندان اوین، بیان صالحیان، پزشک اهل سقز به ٨ ماه حبس محکوم شد، هادی نوری شهروند به گروگان گرفته شده توسط افراد مسلح پس از آزادی در بیمارستان زابل جان باخت…….
خودکشی کارگر پتروشیمی ایلام در پی اخراج توسط حراست
بنابر خبرهای منتشرشده، یک کارگر پتروشیمی شهرستان چوار با هویت حیدر حسنی، متاهل و دارای دو فرزند به دنبال اخراج از کار توسط حراست این مجتمع، با حلقآویز کردن خود اقدام به خودکشی کرده و به زندگی خود پایان داد.
وخامت حال آرش جوهری در زندان اوین
بنابر خبر رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران حال آرش جوهری، فعال کارگری زندانی در روزهای اخیر دچار وخامت بیشتر شده است اما مسئولین زندان هیچگونه اقدامی در راستای درمان یا موافقت با مرخصی درمانی او انجام ندادهاند. آرش جوهری حدود دو سال و ده ماه از حکم زندان خود را سپری کرده و قانوناً امکان آزادی مشروط پس از گذراندن یک سوم حبس برای او وجود دارد اما مسئولین قضائی با آزادی مشروط وی نیز مخالفت کردهاند. آرش جوهری در تاریخ پانزدهم مهرماه ۱۳۹۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد. وی در دیماه ۹۹، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اداره کردن دسته جات غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور” به ده سال حبس تعزیری، به اتهام “اجتماع و تبانی” به پنج سال حبس و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. پس از تسلیم به رای این محکومیت به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری تقلیل یافت. اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامت آرش جوهری، مخالفت و کارشکنی مقامات قضائی و مسئولین زندان در اعطای آزادی یا مرخصی درمانی برای وی را قویاً محکوم کرده و خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط آرش جوهری و دیگر فعالین صنفی و سیاسی زندانی شده است.
بیان صالحیان، پزشک اهل سقز به ٨ ماه حبس محکوم شد
یک پزشک اهل سقز به نام بیان صالحیان، پزشک متخصص داخلی و از بازداشت شدگان انقلاب ژن ژیان ئازادی توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به ٨ ماه حبس تعزیری محکوم گردید. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، اخیراً بیان صالحیان، ۴٠ ساله پزشک متخصص داخلی و اهل سقز توسط دادگاه انقلاب این شهرستان به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق انتشار مطالب در فضای مجازی” به ٨ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. به گفته منابع مطلع، حکم هشت ماه حبس تعزیری بیان صالحیان، توسط دادگاه به پرداخت بیست میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شده است. قابل ذکر است که، بیان صالحیان به همراه دو پزشک دیگر اهل سقز در جریان جنبش ژن، ژیان، ئازادی در پاییز سال گذشته برای مدت کوتاهی بازداشت شده بود.
تشکیل و شروع به فعالیت یک جنبش سیاسی و مبارزاتی با مدیریت و نظارت مولوی عبدالغفار نقشبندی در بلوچستان
به گزارش حال وش روز گذشته چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۲، یک جنبش تازه تاسیس سیاسی و مبارزاتی با مدیریت و نظارت مولوی عبدالغفار نقشبندی در بلوچستان با نام «جنبش دادخواهان و آزادگان» با مخفف «ج، د، آ» با انتشار یک متنی اعلام موجودیت کرد. این جنبش هدف اصلی خود را آغاز فعالیت و «کمک به ساماندهی و حمایت از انقلابی که با خون جوانان بیگناه آغاز شده و تا پایان سرنگونی رژیم ادامه دارد، دانسته است.» گفتنی است فعالیتهای این جنبش با نظارت و مدیریت مولوی عبدالغفار نقشبندی، زندانی سیاسی عقیدتی سابق و از مخالفان جمهوری اسلامی آغاز شده است که کانال رسمی وی نیز بیانیه ی این تشکیلات را منتشر کرده و از عموم مردم خواست که با این جنبش همراه شوند.
هادی نوری شهروند به گروگان گرفته شده توسط افراد مسلح پس از آزادی در بیمارستان زابل جان باخت
هادی نوری که روز جمعه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۲، توسط چند فرد مسلح با تیراندازی در میدان بشیرالله زابل در روز روشن پس از ضرب و شتم شدید ربوده شده بود و بر اثر شدت ضربات در کما بود شامگاه ۴ مرداد در بیمارستان امیرالمومنین زابل جان خود را از دست داد. «هادی نوری» ۳۸ ساله فرزند علی متاهل دارای چهار فرزند اهل و ساکن زابل توسط حال وش احراز شده است. به گفته منابع حال وش: «افراد مسلح که خود نیز اهل زابل و وابسته به دستگاه های نظامی بودند با چند دستگاه خودرو و مجهز به سلاح گرم روز جمعه هادی را به زور و ضرب و جرح از خودرو پیاده کرده و با خود برده بودند که پس از آزاد کردن بر اثر شدت جراحات وارده به ناحیه سر در بیمارستان زابل در کما بود ساعت ۱۱ شب گذشته ۴ مرداد جان خود را از دست داد.» پس از انتشار این خبر توسط رسانه های مستقل سرهنگ علی رحیمی روز گذشته ۴ مرداد در گفتگو با ایرنا اظهارکرد: «این واقعه در ساعت ۱۵ مورخه ۳۰تیرماه در یکی از خیابان های شهرستان زابل رخ داده بود که بلافاصله پلیس وارد عمل شده است و با انجام تحقیقات ظرف ۲۴ ساعت سه نفر از عاملان اصلی این آدم ربایی را شناسایی و دستگیر، فرد گروگانگیر شده آزاد و متهمان جهت اقدامات بعدی به مرجع قضایی تحویل شدند و گفت انتشار کلیپهایی در فضای مجازی که امنیت روانی جامعه را خدشه دار میکند جرم است و نشر دهندگان این گونه کلیپ بایستی متوجه پیامدهای روانی این گونه محتواها باشند و صرفا به جهت پیگیری به مراجع قانونی ارسال کنند.» سرهنگ رحیمی در اظهارات خود به وضعیت جسمانی و هادی نوری و اینکه در شرایط کما بسر می برد اشاره ای نکرده بود. قابل ذکر است هم «هادی نوری» شهروند گروگان گرفته شده و هم گروگانگیران با فامیلی «میرشاه و نوری» از اهالی زابل هستند که گمان میرود از پیش با یکدیگر دچار اختلاف و درگیری بوده اند.
محکومیت زنی که برای حجاب اجباری به نظافت اماکن محکوم شده بود نقض شد
دیوان عالی کشور حکم محکومیت زنی را که پیشتر در ارتباط با حجاب اجباری به انجام خدمات عمومی (نظافت)، توقیف خودرو و ابطال گواهینامهاش محکوم شده بود نقض کرد. آن طور که در متن رای این دادگاه عالی آمده، نه استدلال قاضی و نه مجازاتی که برای این زن مخالف حجاب اجباری تعیین کرده پذیرفته شده است.در رأی دیوان عالی کشور که هفته گذشته صادر و تصویر آن روز چهارشنبه، چهارم مردادماه، در رسانهها منتشر شده تأکید شده است: «مجازاتهای تکمیلی و یا خدمات عمومی باید در جهت تأثیر آن بر مرتکب اعمال گردد و در مواردی که شخص ضمن انکار بزه اصرار بر ارتکاب جرم ندارد، چه ضرورتی بر اعمال آن وجود دارد.»
در هفتههای گذشته انتشار خبر صدور حکم یک دادگاه کیفری مبنی بر انجام ۲۷۰ ساعت خدمات عمومی رایگان (نظافتچی اماکن)، توقیف یکساله خودرو و ابطال گواهینامه علیه یک زن بهدلیل عدم رعایت حجاب اجباری با واکنش گسترده در شبکههای اجتماعی و نظر انتقادی شخصیتهای حقوقی روبهرو شده بود.
فاروق رشیدی، کارگر اهل سقز توسط گروه بنیادگرای سلفی کشته شد
یک شهروند اهل سقز به نام فاروق رشیدی، توسط اعضای گروه بنیادگرای سلفی در این شهر کشته شد. این دومین شهروندی است که در کمتر از یک هفته توسط این گروه با عدم مداخله نهادهای امنیتی، کشته میشود. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز سهشنبه ٣ مرداد ماه ١۴٠٢ (٢۵ جولای ٢٠٢٣)، فاروق رشیدی، ٣۵ ساله توسط چند عضو گروه سلفی در محله “حمال آباد” (بهارستان) سقز به دلیل هر آنچه “اهانت به مقدسات مسلمانان عنوان شده” به قتل رسید. به گفته یک منبع مطلع، فاروق رشیدی، کارگر ساختمانی و پدر یک کودک شش ماهه، با ضربات متعدد چاقو کشته شده و جسد وی هماکنون در بیمارستان شفاء سقز نگهداری میشود. در همین رابطه روز پنجشنبه هفته پیش، ۲۹ تیر ماه ١۴٠٢، کریم قوامی، اهل سنندج توسط شماری از از اعضای گروه تندرو سلفی به قتل رسید و برادر وی، خالد قوامی به دلیل عمق جراحات ناشی از ضربات شمشیر به بیمارستان منتقل شد. گروههای سلفی در کُردستان، با راهاندازی کانالهایی در اینستاگرام و تلگرام صراحتاً با استناد به قرائتهای خود از اسلام، شهروندان را تحت عنوان “فتوا” به مرگ تهدید میکنند.
شایان ذکر است علیرغم کنترل شدید نهادهای امنیتی بر فعالیتهای مدنی و سیاسی در شهرهای کُردستان، عملا هیچ اقدامی برای مقابله با تهدیدات این افراد بر علیه امنیت شهروندان انجام نمیشود.
اعتراض به «پروندهسازی» جدید علیه مریم اکبریمنفرد در چهاردهمین سال زندان
جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی ایران با انتشار بیانیهای نسبت به پروندهسازی مجدد علیه مریم اکبریمنفرد که بیش از ۱۳ سال است در زندان بهسرمیبرد اعتراض کرده و خواستار آزادی او شدند. این بیانیه که به امضای چهرههایی چون ژیلا بنییعقوب، حسن یوسفی اشکوری، عبدالله ناصری طاهری، شیوا نظرآهاری، غنچه قوامی و مهدیه گلرو رسیده است، میگوید پرونده مریم اکبری منفرد، اتهامات و دلایل محکومیتش «همگی نشانهای آشکار از عملکرد فراقانونی دستگاههای امنیتی و سیستم قضایی است». بیانیه یادشده اعلام میکند که خانم اکبری منفرد در واپسین ماههای حکم سنگین زندان خود با ۶ عنوان اتهامی جدید مواجه شده است، امری که میتواند آزادی وی را به تاخیر بیندازد. مریم اکبری منفرد یکی از قدیمیترین زندانیان سیاسی در ایران است که از دی ماه ۱۳۸۸ بدون یک روز مرخصی در زندان به سر میبرد. او از سوی دادگاه انقلاباسلامی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۱۵ سال زندان محکوم شده و از اسفند ماه ۱۳۹۹ نیز به زندان سمنان تبعید شده است.
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی محمد صادقی در تهران
محمد صادقی، بازیگر تئاتر و تلویزیون ساکن تهران علیرغم گذشت یازده روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. بی اطلاعی از آخرین وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را به همراه داشته است. به گزارش خبرگزاری هرانا، آقای صادقی روز یکشنبه بیست و پنجم تیرماه، توسط ماموران اداره اطلاعات تهران در منزل شخصی خود واقع در شرق تهران بازداشت شد. مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ پس از بازداشت این بازیگر در بیانیه ای اعلام کرده بود، بازداشت آقای صادقی به دلیل “انتشار کلیپی که در آن به صورت آشکار به ترویج خشونت و فحاشی علیه حافظان نظم و امنیت جامعه” پرداخته، صورت گرفته است. همچنین در این بیانیه آمده است، وی جهت سیر مراحل قضایی به مرجع قانونی تحویل داده شده است. محمد صادقی، بازیگر تئاتر و تلویزیون اهل آمل و ساکن تهران در زمان بازداشت ویدیو هایی را در صفحه شخصی اش منتشر کرد که حاکی از ورود نیروهای لباس شخصی به منزل وی بود. برخی از رسانه های رسمی همچون همشهری، “پوشیدن لباس زنانه، آرایش کردن و دعوت مردم به اقدام مجرمانه” را دلایل بازداشت این بازیگر عنوان کرده بودند. تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای صادقی اطلاعی حاصل نشده است.
«ضربوشتم» یک دانشجو توسط مسئولان حراست دانشگاه تهران
شوراهای صنفی دانشجویان کشور از «ضربوشتم» یکی از دانشجویان دانشگاه تهران توسط مسئولان حراست این دانشگاه خبر داد. نام این دانشجو، محمد موحدینیا، دانشجوی کارشناسی ارشد سیاستگذاری عمومی اعلام شده که روز یکشنبه یازدهم تیرماه، طی یک تماس تلفنی، به ساختمان حراست این دانشگاه احضار شد. آنطور که شوراهای صنفی دانشجویان ایران خبر داده، این دانشجو پس از حضور در ساختمان حراست و اعتراض به روند غیرقانونی احضار خود، توسط مدیران کل حراست دانشگاه تهران و دانشگاه بهشتی مورد «تهدید، توهین و ضرب و شتم» قرار گرفته است.
درگذشت بازیکن جوان تیم نفت آبادان بر اثر تصادف
محمد عجمی جوان آینده دار فوتبال آبادان که با نظر مستقیم عبدالله ویسی به تیم بزرگسالان صنعت نفت دعوت شده بود، ساعتی قبل بر اثر تصادف جان خود را از دست داد.
اسپانیا به سارا خادمالشریعه، شطرنج باز تابعیت داد
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت اسپانیا به سارا خادمالشریعه، شطرنج باز تابعیت این کشور را داده است. او در مسابقات شطرنج جهانی در دسامبر سال گذشته بدون حجاب حضور یافت و پس از آن به اسپانیا رفت و اعلام کرد که دیگر به ایران برنمیگردد. سارا خادمالشریعه در گفتوگو با خبرنگار بیبیسی جهانی گفته بود که فرآیندی تدریجی موجب شد که تصمیم بگیرد در مسابقات قزاقستان، بدون روسری حاضر شود. او گفته بود در مقایسه با از خودگذشتگی زنان و دختران در خیابانهای ایران، این حداقل کاری بوده که او میتوانسته انجام دهد. در هنگام اعتراضات ایران، بسیاری از ورزشکاران و هنرمندان در همراهی با معترضان و بخصوص زنان، حجاب خود را برداشتند.
اخبار روز