رئیس انجمن مویتای ایران در واکنش به حضور بدون حجاب اجباری تیم ملی مویتای زنان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در تاشکند گفت: «این مسابقات به هیچ عنوان معتبر نبوده، قهرمانی آسیا نیست و یک رقابت مندرآوردی است.»
جواد نصیری روز یکشنبه پنجم شهریور همچنین ارتباط این تیم به این انجمن را رد کرد و در عین حال گفت: «این تیم در پشت پرده با فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی ارتباط دارد.»
این در حالی است که همزمان رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشیهای رزمی نیز گفته است: «اعزام تیم موی تای بانوان و حواشیای که در ازبکستان رخ داده، ربطی به ما ندارد.»
یوسف بهتری، رئیس این فدراسیون، در عین حال از وزارت ورزش و جوانان خواست که در این زمینه «تکلیف را روشن کند».
رئیس انجمن مویتای هم دربارۀ حضور بدون حجاب اجباری ورزشکاران ایرانی زن در این مسابقات افزود که «وزارت ورزش باید تصمیم بگیرد و قاطع برخورد کند».
این اظهارات یک روز پس انتشار فیلمی در شبکههای اجتماعی مطرح شده منتشر شد که نشان میداد اعضای تیم ملی مویتای زنان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در تاشکند ازبکستان بدون حجاب اجباری حاضر شدهاند.
این اقدام تیم مویتای زنان ایران در تاشکند در آستانه نخستین سالگرد جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد روی داده است؛ موضوعی که باعث شده این موضوع بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
پیشتر نیز فصیحه رادمنش، ورزشکار و مربی مویتای، در حالی مقام سوم مسابقات بینالمللی مویتای در ترکیه رو به دست آورد که روی صورتش شعار «زن زندگی آزادی» نوشته شده بود.
از زمان آغاز اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» در پاییز ۱۴۰۱، شماری قابلتوجهی از ورزشکاران زن ایرانی در حمایت از اعتراضات سراسری، بدون حجاب اجباری در مسابقات بینالمللی حاضر شدند.
در این میان، رقابت بدون حجاب اجباری الناز رکابی در سنگنوردی قهرمانی آسیا بیشترین استقبال و تشویق را نسبت به هر اتفاق ورزشی دیگری در پی داشت.
اما با وجود حضور پرتعداد مردم برای استقبال از الناز رکابی در بازگشت به ایران، او را با تدابیر امنیتی از فرودگاه خارج کردند و سپس خبرهایی از اعمال محدودیت علیه او و خانوادهاش منتشر شد.
پس از الناز رکابی، چندین ورزشکار زن نیز بدون حجاب در میادین ورزشی ظاهر شدند. از جمله پارمیدا قاسمی در تیروکمان و نیلوفر مردانی در اسکیت که با تهدید امنیتی ناگزیر به انتشار پیام عذرخواهی شدند.
سارا خادمالشریعه، ستاره شطرنج زنان ایران، هم پس از حضور بدون حجاب در مسابقات جهانی به میزبانی قزاقستان، از بازگشت به ایران خودداری کرد.
بسیاری دیگر از ورزشکاران زن برای اولین بار عکسهای بدون حجاب خود را با هشتگ «زن زندگی آزادی» در اینستاگرام منتشر کردند.
با نزدیک شدن به سالگرد اعتراضات «زن زندگی آزادی»، که با انتشار فراخوانهایی برای تظاهرات دوباره خیابانی بوده همراه شده است، فشارهای حکومت علیه قشرهای مختلف مردم و فعالان مدنی و سیاسی و دانشجویی افزایش یافته است.