فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران از احضار و بازداشت چند روزنامه‌نگار در ایران طی روزهای گذشته خبر داده است. به گزارش این فدراسیون، منیژه مؤذن، روزنامه‌نگار اکوایران و هفته‌نامه تجارت‌فردا، روز چهارشنبه ۱۷ آبان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. متین غفاریان، مدیر کانال خبری روزآروز، نیز به دلیل انتشار «مطالب انتقادی» و هم‌چنین اعلام موضع دربارهٔ پرونده مرگ آرمیتا گراوند به دادسرا احضار شد و دادستان علیه این کانال اعلام جرم کرد. الهه موسوی، روزنامه‌نگار حوزه محیط زیست، نیز از احضار خود به دادسرا و تشکیل پرونده در روزهای گذشته خبر داده است. احسان بداغی، روزنامه‌نگار پایگاه خبری فراز، نیز به دلیل انتشار مطالبی در خصوص ادامه کار دولتی رضا ثقتی، مدیر برکنارشده اداره ارشاد گیلان، احضار شده است. علاوه بر بازداشت‌ها، هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی رأی بر مجرمیت فریبا شیخ‌الاسلامی کندلوس، مدیر مسئول پایگاه خبری پارسینه، نیز داده است. حکم سه سال و هفت ماه حبس سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار آزاد، نیز بابت اتهام «اجتماع و تبانی» در دادگاه تجدیدنظر تأیید شده است. روزنامه‌نگاران اگرچه همواره در جمهوری اسلامی تحت فشار قرار داشته‌اند، اما از زمان اعتراضات گسترده پس از جان‌باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، تحت فشارهای مضاعفی قرار گرفته‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز از دولت ایران به سازمان ملل شکایت کرد

هفت تن از هم‌بندان نرگس محمدی در زندان اوین از لحظه اعلام اعتصاب غذای او دست به اعتصاب زدند.

در پی تصمیم نرگس محمدی برای آغاز اعتصاب غذا در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت پزشکی او، چندین تن از هم‌بندان او نیز برای اعلام همبستگی با این برنده جایزه صلح نوبل اعتصاب غذا کردند. همچنین سازمان گزارشگران بدون مرز و انجمن وکلای “عدالت برای ایران” از مقامات ایران به دلیل محروم کردن او از مراقبت‌های پزشکی نزد سازمان ملل شکایت کردند.
به گزارش ار. اف. ای؛ جمعی از وکلای انجمن “عدالت برای ایران”، مستقر در پاریس و سازمان گزارشگران بدون مرز امروز چهارشنبه ١٧ آبان اعلام کردند که شکایتی را علیه مقامات ایرانی به کارگروه سازمان ملل در مورد بازداشت خودسرانه ارائه کردند. به گفته شیرین اردکانی، وکیل خانواده محمدی، این شکایت با هدف اجرای رویه‌ای موسوم به «اقدام فوری» توسط کمیته کارشناسان سازمان ملل متحد است که شامل ارسال ادعانامه‌ای از طریق مجاری دیپلماتیک به دولت جمهوری اسلامی ایران است. این ادعانامه از جمهوری اسلامی می‌خواهد بدون تاخیر به بازداشت خودسرانه نرگس محمدی پایان و تمام اقدامات مقتضی را برای تضمین سلامت جسمی و روانی او انجام دهد. این شکایت همچنین خواستار انجام یک تحقیق در مورد شرایط بازداشت و رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز زندانبانان (ضرب و شتم، شکنجه سفید، امتناع از مراقبت) با نرگس محمدی شده است که به نوشته گزارشگران بدون مرز در اکثر موارد به دستور بالاترین مقام‌ها صورت گرفته است.
نرگس محمدی روز گذشته بدون رو سری و با کت و دامن به بیمارستان اعزام شد و اعلام کرد به اعتصاب غذای خود پایان داده است.

محرومیت تحصیلی تعدادی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم به دلیل برگزاری مهمانی مختلط

گزارش‌ها حاکی است که دانشگاه علوم پزشکی قم با صدور احکام انضباطی تعدادی از دانشجویان این دانشگاه را به اتهام «ساختارشکنی و ترویج اباحه‌گری در فضای مجازی» به منع و محرومیت از تحصیل تا ۴ نیمسال تحصیلی محکوم کرد.

وزارت ارشاد از انتشار تصویر فاطمه معتمدآریا و باران کوثری در تبلیغات یک فیلم سینمایی جلوگیری کرد

کارگردان فیلم سینمایی «عامه‌پسند»، که از روز چهارشنبه ۱۷ آبان در ایران روی پرده سینماها رفته است، خبر داد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده از تصویر دو بازیگر زن این فیلم در تبلیغات را ممنوع کرده است. سهیل بیرقی در یک استوری اینستاگرامی نوشت به‌دلیل آن که امکان درج تصاویر فاطمه معتمدآریا و باران کوثری وجود ندارد، تصویر هوتن شکیبا، بازیگر نقش اول مرد این فیلم، را نیز از همه اقلام تبلیغاتی حذف می‌کند. او طرح سردر سینماها را نیز منتشر کرده که در آن عکس هیچ بازیگری وجود ندارد و تنها نام فیلم «عامه‌پسند» و سه بازیگر اصلی‌اش بر روی آن دیده می‌شود. فاطمه معتمدآریا و باران کوثری ازجمله بازیگران زن سینمای ایران بودند که بعد از اعتراضات سراسری سال گذشته حجاب اجباری را کنار گذاشتند. علاوه بر آن که مقام‌های قضایی اعلام کردند آنها در کنار چند هنرپیشه زن دیگر به دادگاه احضار شده‌اند، وزارت ارشاد هفته پیش اعلام کرد این بازیگران زن به‌دلیل رعایت نکردن قوانین مربوط به حجاب اجباری دیگر اجازه فعالیت ندارند.

دستگیری ۱۹ شهروند بهائی در همدان و کرج

نیروهای امنیتی در ایران ۱۰ شهروند بهائی را درهمدان و ۹ نفر دیگر را در کرج دستگیر کردند. به گفته سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهائیان «ماموران مسلح به خانه ۲۰ شهروند بهائی در همدان یورش برده و ۱۰ نفر را دستگیر کردند. ۹ بهائی دیگر نیز در کرج بازداشت شدند که تعداد کل بازداشت‌شدگان را به ۱۹ نفر می‌رسد.» سخنگوی جامعه جهانی بهائیان می گوید: «خانه دو زن سالمند بهائی در همدان نیز مورد تفتیش قرار گرفته است. اختر نعیمی ۸۵ و پوران خاندل ۸۰ سال سن دارند و همسران هر دوی آن‌ها از جمله ۲۰۰ بهائی‌ هستند که پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ اعدام شدند.» همزمان خبرگزاری هرانا از آزادی ۲ بهائی در اصفهان خبر داده اما گفته که ۸ بهائی دیگر که همراه آنان که ۱۷ روز پیش بازداشت شدند همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند. در روزهای اخیردادگاه‌های انقلاب اسلامی علاوه بر بازداشت تعداد بیشتری از بهائیان احکام حبس بیشتری را نیز برای آنها صادر کرده‌‌اند. در تازه‌‌ترین احکام قضایی صادر شده، دو شهروند بهایی ساکن مشهد و همچنین شش بهائی دیگر در تهران به ۲ تا ۶ سال حبس محکوم شدند.

مسئولان طالبان در نیمروز از انتقال ۵۰۰ جسد مهاجران افغان از ایران به افغانستان در شش ماه گذشته خبر دادند

مسئولان محلی طالبان در ولایت نیمروز گفته‌اند که در شش ماه گذشته اجساد دست کم ۵۰۰ مهاجر و پناهجوی افغان از طریق گذرگاه مرزی میلک از ایران به افغانستان منتقل شده‌اند. به گفته این مقامات این مهاجران در حوادث متفاوت از جمله تصادفات در جریان عبور به صورت قاچاقی به ایران کشته شدند. عبدالله ریاض، رئیس امور مهاجران طالبان در نیمروز به تلویزیون طلوع‌نیوز گفته است: «طی شش ماه گذشته ۵۰۰ جسد از ایران به کشور منتقل شده است. این اجساد به دلیل حوادث بسیاری از جمله حوادث ترافیکی، مرگ طبیعی و در اثر تیراندازی کشته شده‌اند.» این در حالی است که پیشتر مسئولان امنیتی طالبان در هلمند از دستگیری ۱۵۰ قاچاقچی انسان در یک سال گذشته در این ولایت خبر داده بودند. در گزارشی طلوع‌نیوز در این مورد بستگان چند قربانی شکایت داشتند که در بازگرداندن اجساد از ایران به افغانستان با چالش‌های متعددی روبرو هستند. در این گزارش یکی از بستگان یکی از قربانیان می‌گوید: «دولت ایران با افغان‌ها رفتار غیرانسانی دارد؛ رفتار آنها با افغان‌ها وحشتناک است؛ آنها را بسیار توهین و آزار می‌دهند». ملا عبدالغنیُ برادر معاون نخست وزیر طالبان در سفر اخیر خود به تهران از محمد مخبرُ معاون رئیس جمهور ایران خواسته است تا به مشکلات مهاجران «توجه» کند.