آنالنا بربوک وزیر امور خارجه آلمان با هدف رساندن کمک های انسانی به مردم غزه، تشویق اسرائیل به اعمال آتش بس و آزاد سازی۱۳۰ گروگان حماس در منطقه به سر میبرد. او در مصر وضعیت باریکه غزه را به لحاظ انسانی و درمانی فاجعه آمیز خواند و خواستار اقدام فوری برای پایان دادن به این وضعیت شد.
وزیر امور خارجه آلمان در توقف کوتاهی که در مصر داشت، خطاب به سیاستمداران منطقه گفت که باید هرچه زودتر پاسخی بر فاجعه انسانی باریکه غزه به ویژه در زمینه بهداشت و درمان بدهند. وی اضافه کرد: “دست کم بیمارستان هائی که هنوز باقی ماندهاند باید قابل استفاده شوند”.
به گفته وزارت بهداری غزه از ۳۶ بیمارستانی که در این منطقه وجود داشته تنها بخش هائی از ۱۳ بیمارستان از ویرانی ناشی از بمبارانها در امان مانده، اما این بخشها نیز از مجروحان جنگ پر شده و امکانات کمک رسانی کافی ندارند.
در جریان بازدید وزیرخارجه آلمان از گذرگاه رفح وزارت بهداری دولت حماس اعلام کرد که تاکنون ٢٣ هزار فلسطینی در عملیات نظامی اسرائیل کشته و ۵۹ هزار تن دیگر زخمی شده اند. اما راست آزمائی این اطلاعات از سوی منابع بی طرف ممکن نیست.
اشپیگل آنلاین در گزارش سفر آنالنا بربوک به منطقه نوشته است که در حال حاضر ۳ هزار کامیون پر از کمکهای انسانی مورد نیاز مردم غزه در برابر گذرگاه رفح در خاک مصر متوقف شده اند. وزیرخارجه آلمان با اشاره به این موضوع گفته است: “کامیون ها نمی توانند بیش از این در برابر گذرگاه غزه متوقف بمانند . ما نیاز به گذرگاهی داریم که به صورت بیست و چهار ساعته باز باشد”.
در دیدار با آنالنا بربوک، اسکات آندرسون معاون نهاد کمک رسانی سازمان ملل متحد به فلسطین گفت که همکاران او “ماموریتی فوق العاده دشوار” دارند. هر روز ۳۰۰ کامیون کمک های غذائی و انسانی لازم است تا بتوان به نیازهای مردم غزه پاسخ داد”.
کمک های آلمان برای مردم غزه
بربوک در جریان سفر خود ده تن کمکهای شامل زیراندازهای ضدرطوبت، پتو، کیسه خواب های ویژه کودکان و تخت های صحرائی تسلیم هلال احمر مصر کرد. بیشتر این کمکها قرار است از طریق گذرگاه رفح به باریکه غزه رسانده شود.
خانم “گوما کونل” رئیس دفتر کمک رسانی سازمان ملل متحد در تماس با وزیرخارجه آلمان هشدار داد که عملیات نظامی اسرائیل به هیچ عنوان نباید به جنوب غزه کشانده شود. وی اظهار داشت: “جمعیت رفح در غزه تا پیش از عملیات نظامی اسرائیل ۲۸۰ هزار تن بود، اما اکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن به این شهر پناه آورده اند”.
ارتش اسرائیل به بهانه انهدام زیرساختهای حماس هدفهائی را در مرکز و جنوب غزه نیز هدف قرار داده است و به این ترتیب غیرنظامیان غزه در هیچ نقطه ای از خاک این منطقه ۳۲۰ کیلومتر مربعی امنیت جانی ندارند. حتی رفح نیز به گفته خانم گوما کونل تقریبا هرشب هدف حملات هوائی اسرائیل قرار می گیرد.
وزیرخارجه آلمان در پی دیدار و گفت وگو با همتای مصری خود سامح شکری در قاهره خواستار استقرار آتش بس برای رساندن کمک های انسانی به مردم غزه و تلاش برای آزادی ۱۳۰ گروگان اسرائیلی شد.
در این دیدار وزیرخارجه مصر ابراز نگرانی کرد که اوضاع غزه باعث کوچ اجباری فلسطینی ها شود. در برابر این اظهارات، خانم بربوک از اسرائیل خواست که برای حفاظت از غیرنظامیان کارهای بیشتری انجام دهد. وی گفت: “رنج این همه انسان بی گناه نباید بیش از این ادامه یابد”.
بربوک در بیروت، رام الله و تل آویو
وزیرخارجه آلمان شامگاه سه شنبه ۹ ژانویه، ۱۹ دی از مصر به لبنان رفت. او امروز در بیروت با سرپرست نخست وزیری و فرمانده نیروهای مسلح لبنان دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
از زمان آغاز لشگرکشی اسرائیل به خاک غزه درگیری های مسلحانه میان حزب الله لبنان و ارتش اسرائیل در نواحی مرزی شدت یافته است و این نگرانی وجود دارد که آتش جنگ در سراسر منطقه دامن گستر شود.
وزیرخارجه آلمان در ادامه سفر خود برای مذاکره با رهبران اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین به رام الله و تل آویو سفر خواهد کرد. هدف نهائی سفر وی هموار کردن راه ارسال کمک های انسانی به باریکه غزه، کمک به اعمال آتش بس میان ارتش اسرائیل و حماس، آزادی گروگان های حماس و پیشگیری از گسترش جنگ به لبنان و منطقه اعلام شده است.
ماموریت دشواری که موفقیت آن به ویژه در مورد اعمال آتش بس و آزادی گروگان ها از دید رسانه های آلمانی بعید به نظر می رسد. اسماعیل هنیه رهبر حماس به تازگی اعلام کرده است که آزادی گروگان ها بدون آزادی همه زندانیان حماس از زندان های اسرائیل امکان پذر نیست.