۱۷ روز بعد از برگزاری کمرونق انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که روز ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ به عنوان تاریخ مرحلهٔ دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تعیین شده است.
محسن اسلامی، سخنگوی این ستاد، روز دوشنبه، ۲۸ اسفندماه، اعلام کرد که این مرحله برای رقابت بر سر ۴۴ کرسی برگزار میشود که در هشت حوزه انتخابیه از جمله تهران به صورت «تمام الکترونیک» خواهد بود.
آقای اسلامی در ادامه گفت که بر اساس پیشنهاد وزارت کشور و تأیید شورای نگهبان انتخابات در حوزههای تهران، تبریز، شیراز، آبادان، کرمانشاه، خرمآباد و چگنی، قائمشهر و ملایر «به صورت تمام مکانیزه یا تمام الکترونیک برگزار خواهد شد».
این در حالی است که سمیه محمودی، نمایندهٔ فعلی مجلس شورای اسلامی، ۱۸ اسفندماه گفت که «پدیده کد ملی وارداتی» در این انتخابات «به وفور» مشاهده شد.
خانم محمودی دربارهٔ این تخلف انتخاباتی گفت: «افراد زیادی بودند که با کد ملی آنها رأی داده بودند و بعد از مراجعه به صندوق متوجه این امر شدند که به جای آنها رأی دادهاند.»
از دیگر تخلفاتی که این نماینده مجلس به آن اشاره کرده است مسئله صدور چندبارهٔ رأی بهجای شهروندان است.
در قانون جدید انتخابات، هر شخص واجد شرایط میتواند فقط یک بار با ارائه اصل یکی از مدارک کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه رانندگی یا کارت خدمت دوره ضرورت نظام وظیفه رأی دهد.
همچنین در مواردی که احراز مشخصات هویتی رأیدهنده و انطباق آن با اطلاعات دستگاه احراز هویت از طریق اثر انگشت یا سایر نشانههای زیستسنجی (بیومتریک) امکانپذیر باشد، از رأیدهنده ثبتنام به عمل میآید.
میزان مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری توسط وزیر کشور ۴۱ درصد اعلام شد که کمترین نرخ مشارکت مردمی در یک انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی است.
همچنین ستاد انتخابات کشور درباره نتایج انتخابات تهران و شهرهای بزرگ تنها «آرای صحیح» را اعلام کرد و از ارائه آمار مربوط به تعداد آراء باطله سر باز زد که با انتقاد برخی چهرههای سیاسی مواجه شد.