رادیو فردا: دو درگیری مسلحانه طی ۲۴ ساعت گذشته در مسیر حرکت پیاده زائران به سمت شهر کربلا برای شرکت در مراسم مذهبی «اربعین» روی داد که در یکی از این حوادث، چند ایرانی نیز زخمی شدند.
بر اساس بیانیهای که ستاد «فرماندهی مشترک عملیات عراق» منتشر کرد، شامگاه چهارشنبه ۳۱ مرداد نزاعی مسلحانه در منطقه الزرکه در استان نجف، واقع در مسیر حرکت پیاده زائران، میان دو عشیره روی داد که در جریان آن آن دستکم یک نفر کشته و شش تن از زائران زخمی شدند.
این بیانیه میگوید که تعدادی از زخمیها ایرانی هستند.
وزارت کشور عراق نیز اعلام کرد که دستکم ۵۰ نفر از افرادی که در این نزاع مسلحانه درگیر بودند، دستگیر شدند.
یک درگیری دیگر نیز بامداد پنجشنبه یکم شهریور میان یکی از گروههای وابسته به حشد الشعبی، ائتلاف تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، و نیروهایی از ارتش عراق در حدود پنج کیلومتری شهر کربلا در میان انبوهی از زائران روی داد.
فرماندهی مشترک عملیات عراق با صدور بیانیهای، ضمن تأیید خبر درگیری میان نیروهای ارتش و گروه مسلح «جند الامام»، از گروههای ائتلاف حشد الشعبی، تأکید کرد که این درگیری «مراسم زیارت اربعین را دچار مشکل نمیکند».
خبرگزاری فرانسه هم گزارش داده است که درگیری در میان جمع بزرگی از زائران در نزدیکی یکی از ایستهای بازرسی ارتش عراق روی داد و طی آن دستکم شش تن از نیروهای حشد الشعبی دخیل در واقعه بازداشت شدند.
یک مقام مسئول عراقی که خواسته نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «محل حادثه حدود پنج کیلومتری مرکز شهر کربلا بود.»
بهگفتهٔ این مقام مسئول در وزارت کشور عراق، «درگیری پس از آن آغاز شد که چهار خودرو وابسته به نیروهای حشد الشعبی تلاش کردند با عبور از ایست بازرسی ارتش، مسیر اختصاصیافته برای پیادهروی زائران را طی کنند. اما نیروهای ارتش مانع از عبور خوردروها شدند و اقدام به شلیک تیر هوایی کردند که با واکنش افراد مسلح حاضر در چهار خودرو روبرو شدند».
در این حادثه به کسی آسیب نرسید، اما یک مقام مسئول در حشد الشعبی به خبرگزاری فرانسه گفته است: «نیرویی از اداره امنیت حشد الشعبی به محل حادثه اعزام شد و شش عضو گروه جند الامام را که در دگیری دست داشتند، بازداشت کرد.»
بنا بر آمار رسمی، از ۱۶ مرداد تا کنون، حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر برای شرکت در مراسم اربعین وارد عراق شدهاند که اکثرشان ایرانی هستند.
جمهوری اسلامی در سالهای اخیر با تبلیغات گسترده درباره مراسم اربعین، مردم را با مشوقهای مالی و غیرمالی به راهپیمایی یا سفر به کربلا، شهر محل دفن امام سوم شیعیان در عراق، تشویق کرده است.