
بِسْمِ اللِه الَّرحْمنِ الَّرحیم
“قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ ٲَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفِی صُدُورُهُمْ ٲَکْبَرُ” – آل عمران/۱۱۸
توهین به مقدسات اسلام و اهل سنّت از طرف صداوسیمای ایران بار دیگر تکرار شد. این بار، بیادبی وقیحانه نسبت به ساحت ابوبکر صدیق، نخستین جانشین رسول خدا، دومین شخصیت اسلام، ثانی اثنین اذ هما فی الغار، پدر زن پیامبر، امام جماعت علی و فرزندانش حسن و حسین بیش از دو سال، و بالآخره کسی که جز دشمنان اسلام کسی با او دشمنی نمیورزد.
اینجانب ضمن محکومیت شدید این عمل شنیع و تفرقهافکنانه، از مسئولین بالای حکومت میخواهم بهگونهای آمران و عاملان این فتنه را مجازات کنند که هرگز تکرار نشود.
ما اهل سنت ایران برای تحقق این مجازات، راستیآزمایی خواهیم کرد تا ببینیم آیا مجازات درخوری صورت خواهد گرفت یا مثل همیشه نادیده گرفته و با سکوت و بیعملی، تأیید خواهد شد؟
جا دارد به قضیهای مشابه نیز اشاره شود: اخیراً با نسبت دادن دروغ و پروندهسازی برای یکی از علمای شاخص اهل سنت کُرد، ماموستا ملا لقمان امینی، او را به اتهام کذب «سبّ النبی» در همدان بازداشت کردهاند؛ اتهامی نه بر پایه توهین به انبیاء، بلکه بهدلیل اهانت به حضرت فاطمه (س)، که مقدس نزد شیعه و البته اهل سنت نیز هست. این اتهام اگر ثابت شود، مجازاتش اعدام است.
حال که اهل سنت حضرت ابوبکر را در مرتبهای بالاتر از اهل بیت میدانند، اگر برادری واقعی است، همان مجازات باید برای اهانتکنندگان به مقدسات اهل سنت نیز اجرا شود.
چرا که پیامبر (ص) فرمود: “لا یُؤْمِنُ ٲحَدُکُمْ حَتّی یُحِبَّ لِٲَخیهِ ما یُحِبُّ لِنَفْسِهِ”.
منتظر میمانیم تا صداقت در ادعای برادری را بیازماییم.
حسن امینی – حاکم شرع مردمی کوردستان
١٤٠٤/٢/٤
تحلیل بیانیه:
زمینه و محتوا:
این بیانیه در واکنش به یک توهین تلویزیونی به ابوبکر صدیق، یکی از مقدسات اصلی اهل سنت صادر شده و به صراحت خواهان برخورد جدی و رسمی حکومت با عاملان آن شده است.
زبان و لحن:
لحن بیانیه در عین حال که آرام و متین است، شدیداللحن، صریح و هشداردهنده هم هست. نویسنده با تکیه بر ادبیات قرآنی، حدیث نبوی، و جایگاه تاریخی ابوبکر، مخاطب را به اندیشه و پاسخگویی وامیدارد.
مقایسه و عدالتخواهی:
یکی از نکات اصلی بیانیه، قیاس میان دو برخورد حکومت است: اتهام شدید و حتی حکم اعدام برای یک عالم اهل سنت بر مبنای اتهامی اثباتنشده، در مقابل بیاعتنایی به توهین علنی به یکی از بزرگترین صحابه پیامبر.
اشاره به فتنهانگیزی و تهدید وحدت:
حسن امینی تلویحاً هشدار میدهد که تکرار چنین اهانتهایی موجب اختلاف، فتنه و بیاعتمادی خواهد شد و خواهان پیشگیری از آن است.
آزمایش ادعای برادری:
او خطاب به حاکمیت میگوید که اهل سنت با دقت پیگیر خواهند بود که آیا این ادعای “برادری” فقط لفظی است یا در عمل نیز به عدالت رفتار میشود.