بنا بر اعلام وزارت بهداشت ایران در روز پنج‌شنبه، ۲۰ خرداد، طی یک شبانه‌روز گذشته، ۱۵۳ نفر دیگر جان خود را بر اثر کرونا در کشور از دست داده‌ و بیش از ۱۲ هزار بیمار جدید شناسایی شده‌ است.

بر اساس این گزارش، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و سه هزار و ۱۱۲ نفر و تعداد کل جان‌باختگان به ۸۱ هزار و ۶۷۲ نفر رسیده است.

این آمار در حالی اعلام می‌شود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار وزارت بهداشت برآورد کرده است.

در گزارش وزارت بهداشت همچنین آمده است که بیش از ۵ میلیون نفر از جمعیت کشور تاکنون واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

۴ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۳۹۵ نفر دُز اول و ۷۴۲ هزار و ۸۱۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۵ میلیون و ۳۲ هزار و ۲۱۲ دُز رسیده است.

ایران در حال حاضر حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد و برای رسیدن به ایمنی گله‌ای نیاز به واکسیناسیون دست‌کم ۶۰ درصد جمعیت خود دارد.

در همین حال مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به واکسیناسیون ۳ درصد و تزریق دُز دوم تنها به نیم درصد از جمعیت کل کشور، «نقل و انتقال ارز به دلیل تحریم‌ها» و «بدعهدی‌ کشورها» را از مهم‌ترین چالش‌های کشور در واردات واکسن کرونا عنوان کرد.

علیرضا ناجی، عضو کمیته علمی کرونا پیشتر علت نابسامانی در تزریق دُز دوم واکسن را بدقولی شرکت‌های چینی و روسی عنوان کرده بود.

در ماه‌های گذشته ایران از سوی آمریکا اجازه یافته تا از محل پول‌های بلوکه‌شده خود در سایر کشورها، واکسن کرونا خریداری کند.

پس از اعلام ممنوعیت خرید واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی از سوی رهبر ایران، مقامات وزارت بهداشت تلاش کردند تا مذاکراتی را با کشورهایی از جمله چین، روسیه و هند برای تامین واکسن انجام دهند.

اقدام دیرهنگام دولت ایران برای خرید واکسن و روند کُند واکسیناسیون در ماه‌های گذشته موجب نگرانی و انتقاد بسیاری از شهروندان شده است.