مدیرعامل سازمان بهشت زهرا روز سه‌شنبه ۹ شهریور اعلام کرد که تاکنون ۴۱ هزار و ۵۹۱ قربانی ویروس کرونا در این گورستان دفن شده‌اند.

سعید خال در هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد که از ابتدای اسفند سال ۱۳۹۸ سازمان بهشت زهرا درگیر بحران بی سابقه‌ای در طول ۵۰ سال گذشته شد که تاکنون تجربه آن وجود نداشت.

به گفته او، «حتی در طول سال‌های دفاع مقدس، سیل تهران، زلزله بم و رودبار چنین اعداد و ارقامی در متوفیان دیده نشده بود».

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا عنوان کرد که تا شب گذشته (دوشنبه، ۸ شهریور) ۴۱ هزار و ۵۹۱ نفر متوفیان کرونایی در سایت بهشت زهرا پذیرش شده‌اند، به این ترتیب ۴۰ درصد جانباختگان کرونایی کل کشور در سازمان بهشت زهرا و ۶۰ درصد در سایر آرامستان های کشور پذیرش شده‌اند.

براساس این گزارش، از میان کل جانباختگان کرونا که در بهشت زهرا پذیرش شده‌اند، ۲۴ هزار و ۸۳۱ نفر مرد و ۱۶ هزار و ۷۵۳ نفر زن بوده‌اند.

خیز تازه شیوع کرونا در ایران در حالی شدت گرفته که واکسیناسیون در کشور تنها در روزهای اخیر تا حدی شتاب پیدا کرده است، به طوری که تاکنون ۸ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۹۷۰ هر دو دُز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

مجموع دُزهای واکسن تزریق شده در کشور نیز به رقم ۲۷ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۵۸۶ مورد رسیده است.

با این حال ناتوانی ستاد فرمان اجرایی امام در تولید انبوه واکسن مؤثر و ممنوعیت واردات واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی از سوی رهبر جمهوری اسلامی، سبب شد که آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا طی یک ماه اخیر به‌شدت افزایش پیدا کند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، ظرفیت این سازمان برای تدفین اموات به صورت روزانه در شرایط عادی را بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر عنوان کرده که به گفته او، در زمان بحران تا حدود ۲۴۰ نفر این ظرفیت قابل افزایش بود؛ اما در بحران کرونا تا ۲.۵ برابر این ظرفیت با فشار مضاعف و چند شیفته کار کردن پرسنل افزایش پیدا کرد.

او ۱۶ تیرماه گفته بود که کارکنان بهشت‌زهرا به صورت دو و سه شیفت کاری فعالیت خود را ادامه می‌دهند.

آقای خال روز سه‌شنبه از ابتلای ۲۲۵ نفر از پرسنل بهشت‌زهرا به کرونا خبر داده و گفته است که ۶۰۰ نفر از پرسنل این سازمان واکسن دریافت کردند و با توجه به بودجه‌ای که معاونت مالی شهرداری تهران در نظر گرفته است، «مرکز تطهیر ایزوله» در سازمان بهشت زهرا در دستور احداث قرار گرفته و تاکنون حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.