هواپیمای حامل واکسن‌های کرونا ساخت کشور روسیه که از مسکو عازم ایران شده بود، روز پنج‌شنبه در فرودگاه تهران بر زمین نشست. پیشتر کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که نخستین محموله واکسن روسی کرونا به نام «اسپوتنیک وی» توسط هواپیمای شرکت ماهان بارگیری و به ایران ارسال شد.

جلالی به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گفت: محموله دوم تا آخر بهمن ماه جاری و محموله سوم تا ۱۰ اسفند راهی تهران می‌شود و این روند هر دو هفته و یکماه یکبار ادامه خواهد یافت.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در بیش از ۱۶ کشور از جمله ایران ثبت شده است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران شانزدهمین کشوری بود که این واکسن با درجه کارایی بیش از ۹۱ درصد را هفته گذشته به ثبت رساند.

او گفت: از چند ماه پیش سفارت جمهوری اسلامی ایران پیگیری های زیادی با مقامات روسی  انجام داد و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هم در این مورد با سرگئی لاوروف همتای خود مذاکرات فشرده ای داشتند و نهایتا قرارداد آن بین روسیه و ایران ۱۰ بهمن امضا شد.

واردات واکسن روسی کرونا به ایران پس از بحث و جدال لفظی میان موافقان و مخالفان این واکسن صورت می‌گیرد.

آغاز مرحله دوم آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا تا نیمه اسفند

همزمان حامد حسینی، مجری مرحله کارآزمایی بالینی نخستین واکسن کرونای تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام از پایان مرحله اول آزمایش انسانی واکسن کوو ایران برکت تا نیمه اسفند ۹۹ خبر داد.

مجری مطالعات بالینی نخستین واکسن ایرانی کرونا در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در خصوص آخرین وضعیت از مراحل آزمایش انسانی این واکسن گفت:تا روزگذشته ۵۰ نفر از داوطلبان، دوز اول واکسن کوو ایران برکت را دریافت کرده‌اند و ازاین تعداد ۲۱ نفر دوز دوم را هم دریافت کرده اند.

وی افزود: تا اوایل هفته آینده همه نفرات باقی‌مانده وارد این مرحله از تست انسانی واکسن خواهند شد و مطالعه بالینی برروی آنها آغاز می‌شود.

مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص وضعیت سلامت داوطلبانی که دراین مدت واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام را دریافت کرده‌اند گفت:وضعیت سلامت این افراد به طور شبانه‌روزی توسط پزشکان متخصص رصد میشود و تا این لحظه تمام ۵۰ داوطلب در سلامت کامل هستند و تزریق واکسن هیچگونه عوارض خاص و غیرقابل انتظاری نداشته است.

احتمال موج چهارم کرونا در ایام عید

پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اگر پروتکل‌ها رعایت شود، وارد موج چهارم نخواهیم شد، اما روندی که در آن هستیم، مثل عدم انجام درست اعمال محدودیت‌ها و نبود فکر درست برای آن، صد در صد موج بعدی اتفاق خواهد افتاد.

این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی، در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در ایام عید و در پاسخ این سوال که آیا شرایط در این ایام پر خطرتر خواهد شد، بیان کرد: اگر وارد موج چهارم بیماری شویم، شرایط پرخطرتر از آنچه که هست، خواهد شد و الان هم شرایط برای ورود به موج چهارم در حال فراهم شدن است و اگر این موج از اول اسفند هم شروع شود تا اردیبهشت ماه طول خواهد کشید.

وی در مورد واکسن کرونای ساخت برکت بیان کرد: اگر نتایج واکسن برکت به خوبی پیش برود، به سرعت می‌توان به تولید انبوه آن رسید، چون یک بحث تولید واکسن و بحث دیگر تولید انبوه واکسن است که مطرح خواهد بود، چون امکان دارد، واکسنی با کیفیت خیلی مناسب تولید شود، اما امکان تولید انبوه آن وجود نداشته باشد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در مورد واکسن برکت چنین مشکلی وجود ندارد و اتفاقا امکان تولید انبوه آن به خوبی وجود دارد، البته این موضوع به مدت زمان انجام واکسیناسیون بستگی دارد.

وی ادامه اداد: واکسن‌ها بر طبق مطالعاتی که روی آن‌ها می‌شود، کیفیت خودشان را نشان می‌دهند که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو این موارد را بررسی می‌کنند و الان تنها واکسنی که در حال این نوع مطالعات است، واکسن برکت است که حدود ۴۵ نفر مورد تست قرار گرفتند و فقط حدود ده نفر دیگر مانده‌اند تا این فاز تمام شود.

طبرسی در پایان در مورد واکسن‌های داروهای هندی، چینی و روسی افزود: این واکسن‌ها با هم قابل مقایسه نیستند و تمام این واکسن‌ها در مطالعات مجزا موثر بودند، البته سازمان غذا و دارو تمام این بررسی‌ها را انجام می‌دهد.

تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۲۵۶ نفر رسید

سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنج‌شنبه گفت گفت: تاکنون یک میلیون و ۴۴۵ هزار و ۳۲۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۲۵۶ نفر رسیده است.

لاری درباره آخرین آمار مبتلایان و موارد فوت به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۴۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۹۰ نفر از آنها بستری شدند. همچنین ۳۸۲۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

وی اظهار کرد: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۰۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. شهرستان های نارنجی در استان‌های شمال و شامل آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، چالوس، رامسر، ساری، فریدونکنار، قائمشهر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران و صومعه سرا، رودسر و لاهیجان در گیلان هستند.

لاری نیز درباره خطر موج چهارم کرونا گفت: متاسفانه موارد بستری روزانه در برخی استان‌های کشور روند افزایشی پیدا کرده که در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حضور در تجمعات باید منتظر خیز سراسری چهارم در کشور باشیم.